У "Слузі народу" хочуть забирати мандат у нардепів, які приєднаються до Разумкова

У фракції кажуть, що поки ніхто не виявляв такого бажання
Головне
У "Слузі народу" хочуть забирати мандат у нардепів, які приєднаються до Разумкова
Сесійна зала Верховної Ради Фото: УНІАН
6 Листопада 2021, 16:00
читать на русском

Народних депутатів-списочників зі "Слуги народу" попередили, що за об'єднання з ексспікером Верховної Ради Дмитром Разумковим можуть забрати мандат.

Про це розповів перший заступник голови фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець в інтерв'ю LIGA.net.

За його словами, поки колеги не виявляли бажання об'єднуватись з Разумковим. Але, якщо хтось захоче, то нехай здає мандат.

Якщо депутати-списочники виходять зі Слуги народу, то нехай складають мандат та йдуть на вибори. У нас звільняються округи. Нехай підуть на вибори та скажуть виборцям: "Ми нова партія Дмитра Разумкова. Ми також просимо отримати від вас політичний мандат". Так буде чесніше, – сказав Мотовиловець.

Водночас у фракції "Слуга народу" є списочники Василь Мокан та Неллі Яковлєва, які були бізнес-партнерами Разумкова, і саме він привів їх до списку. При цьому Мотовиловець наголосив: "Якби мене запитали, чи проголосую я за їхнє виключення, то я відповім, що ні. Я їх вважаю доволі ефективними депутатами".

Якщо вони хочуть вийти самі, я проголосую за застосування до них імперативного мандату. Здавайте мандат, – наголосив він.

Нагадаємо, що голова правління Центру "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва вважає, що у нардепа Дмитра Разумкова немає хорошої та сильної команди, тому йому буде складно створити серйозну політичну силу.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що саме від нардепа Дмитра Разумкова та ситуації в Україні залежатиме, чи той стане президентом України.

Читайте також

1