У "Слузі народу" розповіли про можливість коаліції з "Батьківщиною"

Корнієнко каже, що офіційно пропозицій від "Батьківщини" не надходило
У "Слузі народу" розповіли про можливість коаліції з "Батьківщиною"
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
17 Березня 2021, 10:28
читать на русском

Депутати з фракції "Слуга народу" і з "Батьківщини" прокоментували можливість коаліції політичних сил у Верховній Раді.

В ефірі каналу "Україна 24" лідер "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що офіційно таких пропозицій від "Батьківщини" не надходило.

Публічна комунікація з використанням термінів "безлика маса невігласів" від лідера фракції, яка пропонує себе і свою політсилу в коаліцію... не думаю, що це дружня мова, яка нас наблизить до результативних переговорів. Щодо коаліції можуть бути різні розмови, ми неодноразово коментували, що говорити треба про принципи, програми, що в них є схожого, поки я бачу одні протилежності. Позиція щодо земельної реформи стала таким наріжним каменем, - сказав він.

Читайте також

Представник "Батьківщини" Валентин Наливайченко зазначив, що його фракція "відстоює позицію громадян України".

Ми відстоюємо одне - позицію громадян України, щоб не допустити відчуження земель іноземним юридичним особам, а така загроза є в чинному законопроєкті. Щоб не прибирали родючий прошарок, щоб дістатися до надр. Ми б'ємося за кожен клаптик землі, а не проти громадян і опонентів, - сказав він.

Корнієнко на це відповів, що є "недружня мова" з боку "Батьківщини":

Ми, як кажуть на Заході, deeply concerned, занепокоєні.


Контекст. 26 січня лідерці політичної фракції ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко на засіданні Верховної Ради зателефонував глава Офісу президента Андрій Єрмак (досьє Андрія Єрмака). Напередодні Тимошенко запрошувала його у гості. Пізніше лідерка "Батьківщини" підтвердила свої перемовини з Єрмаком.

Нещодавно лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що готова створити коаліцію у Верховній Раді зі "Слугою народу", якщо президент згоден змінити стратегію управління Україною.

1