У Верховній Раді створили нове депутатське об'єднання

Головою міжфракційного об'єднання обрали Дубінського
У Верховній Раді створили нове депутатське об'єднання
Олександр Дубінський (в центрі) Фото: УНІАН
4 Березня 2021, 20:11
читать на русском

У Верховній Раді України створили нове міжфракційне депутатське об'єднання - "Дубіна - слуга українського народу".

Про це повідомив народний депутат Олександр Дубінський, якого виключили з "Слуги народу", у Telegram.

Дубінський (досьє Олександра Дубінського) зазначив, що сьогодні, 4 березня, парламенті офіційно оголосили про створення нового міжфракційного депутатського об'єднання "Дубіна - слуга українського народу".

Головою об'єднання обрали того ж Дубінського, а кількість цього об'єднання не буде обмежена своїм початковим складом. Як повідомив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончарук, до об'єднання увійшли:

  • Олександр Дубінський;
  • Олексій Мовчан ("Слуга народу");
  • Сергій Швець ("Слуга народу");
  • Антон Поляков (колишній "слуга");
  • Анастасія Ляшенко ("Слуга народу");
  • Андрій Боблях ("Слуга народу");
  • Дмитро Чорний ("Слуга народу").

Як повідомив депутат, назву обрали абсолютно випадково. Депутати об'єднались, щоб служити українському народові та для захисту національних інтересів України. Також вони планують виступати за той порядок денний, який реально відповідав би вимогам українського суспільства та сучасним викликам; та за реалізацію конкретних кроків для вирішення актуальних та головних проблем країни.

Об'єднання сприятиме виконанню Україною багаторічних міжнародних зобов'язань в розслідуванні резонансних злочинів та здійсненні справжнього правосуддя в цих справах.

Читайте також


Контекст. 11 січня Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Своєю чергою, Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

2 лютого глава Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання парламенту оголосив про виключення народного депутата Олександра Дубінського з фракції "Слуга народу". Сам Дубінський залишився народним депутатом, оскільки він був обраний по мажоритарному округу.

1