Україні потрібні рішучі кроки: Аваков прокоментував санкції РНБО проти телеканалів

Це рішення є вкрай важливим для України через те, що канали займались антиукраїнською пропагандою
Україні потрібні рішучі кроки: Аваков прокоментував санкції РНБО проти телеканалів
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
3 Лютого 2021, 19:55
читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував санкції, які ввело РНБО до трьох українських телеканалів - "112 Україна", ZIK та NewsOne.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Аваков (досьє Арсена Авакова) наголосив, що Україні потрібні рішучі кроки для відстоювання інтересів держави та захисту людей не лише від куль, але й від пропагандистської отрути за гроші країни-агресора.

Матеріали СБУ є вичерпними для рішення РНБО. Щиро підтримую державницький крок президента України, - зауважив міністр.

За словами Авакова, Україна вже сьомий рік поспіль дає відсіч російській агресії та війні. Ця війна йде на всіх фронтах: на суходолі, на морі, у повітрі та в інформаційному просторі.

Читайте також

Так, як зазначив міністр, рішення про припинення роботи деяких телеканалів, які займались антиукраїнською пропагандою, є вкрай важливим для України.

І хочу застерегти: не треба плутати поняття "свобода слова" з антиукраїнською діяльністю за гроші держави-агресора. Я завжди був послідовним у цьому питанні, і тому щиро підтримую цей своєчасний та державницький крок президента Зеленського, - наголосив глава МВС.

Так, як війна – час непростих рішень, тому це рішення є проявом дійсно державницької позиції.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Спецслужби України під час розслідування встановили, що підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака стали схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.

Реакцію соцмереж на запровадження санкцій читайте у нашому матеріалі: Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука

1