Велику податкову реформу планує анонсувати в 2022 році "Слуга народу" - Арахамія

Робота бізнесу та його перевірки буде залежати від сплати податків
Велику податкову реформу планує анонсувати в 2022 році "Слуга народу" - Арахамія
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
21 Грудня 2021, 12:53
читать на русском

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів про намір анонсувати велику податкову реформу в першому кварталі 2022 року.

Про це Арахамія розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У першому кварталі наступного року анонсуємо велику податкову реформу для бізнесу – його представники, гадаю, будуть задоволені, – сказав він.

За його словами, також в законопроєкті буде йти про розділення компаній за ризиками.

Умовно, це така індульгенція. Якщо ти сплачуєш податки, то ти маєш "грінпас", і до тебе взагалі ніхто не має права підходити та перевіряти твій бізнес. Не сплачуєш податки – у тебе, відповідно, багато проблем, твій бізнес перевіряють. У результаті людина розуміє, що вона в "зеленій" зоні зі сприятливим кліматом, у "жовтій" з потенційним ризиком або в "червоній", тоді пощади не буде, і держава застосує до неї всілякі "каральні заходи, - пояснив Арахамія.

Водночас будуть і санкції до представників тих державних органів, які прийдуть перевіряти бізнеси із "зеленим паспортом", вважає Арахамія: "Не пощастить тому, хто прийде з перевіркою до власника грінпаспорта, незалежно від того, який орган перевірник представляє, йому загрожуватиме покарання аж до звільнення".

Також "слуги" роблять ставку на туристичну галузь та приплив туристів в Україну. За словами нардепа, люди скучили за подорожами. Він розповів про туристів з арабських країн, яких цього річ було багато і привело дуже багато грошей в Україну. Наразі є кілька подібних "пілотів", які дозволять сервісним індустріям дихати вільніше, дадуть їм змогу заробити після двох ковідних років.

Арахамія спростував заяву міністра фінансів Сергія Марченка про перевірку доходів фізосіб з 1995 року після закінчення податкової амністії.

Це неможливо. Мені зрозуміло, чому міністр фінансів так каже: він відповідає за збори. Але, по-перше, це зробити практично неможливо. А по-друге, у нас категоричний протест проти цього всередині фракції. Скажу так – цього не буде, - зазначив "слуга".

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський підписав так званий "ресурсний" закон (№5600) про збільшення ставок податку, акцизів та інших платежів до держбюджету. Відповідно, 1 січня 2022 року зростуть податки для українців.

Більше читайте у нашому матеріалі: Боротьба з Ахметовим чи з народом: що являє собою ухвалений закон 5600 

Читайте також