Венедіктова заявила, що не може приволокти Вовка до суду

Вища рада правосуддя повернула назад в ОГП клопотання на Вовка
Венедіктова заявила, що не може приволокти Вовка до суду
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова Фото: УНІАН
17 Березня 2021, 19:17
читать на русском

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова не бачить перспектив у слідстві щодо судді ОАСК Павла Вовка і не впевнена, що воно буде ефективним.

Про це вона заявила в коментарі журналістам "Української правди".

Всі вважають, що якщо хтось когось не може кудись приволокти – виновата Венедіктова. Вона має взяти когось кудись волокти. Але я можу робити тільки те, що написано мені в КПК, в законі "Про прокуратуру". Я не можу брати Вовка і волокти його до суду, тому що це буде злочин у мене, - підкреслила вона.

Читайте також

Венедіктова також не впевнена, що слідство щодо судді ОАСК Павла Вовка буде ефективним, оскільки із початку не бачила судової перспективи цих справ.

За її словами, Вища рада правосуддя повернула назад в ОГП клопотання на Вовка, оскільки там вбачалися недоліки. Наразі нове клопотання повинні надіслати слідчі НАБУ.


Контекст. 3 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто голові ОАСК повістку про виклик до суду.

6 січня ВАКС відмовився продовжувати розслідування кримінального провадження щодо створення злочинної організації і захоплення влади, у якому фігурує голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк.

Напередодні суд відмовився примусово доставити на засідання суддю Вовка, який відверто ігнорує засідання у його ж справі, попри те, що на відео НАБУ зафіксовано, як детективи оголошують підозрюваному повістку про виклик, а той викидає її з автомобіля.

8 лютого детективи НАБУ не знайшли голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка ні вдома, ні на роботі, і не змогли примусово доставити його до суду, де йому мали обрати запобіжний захід.

16 лютого детективи НАБУ вдруге не змогли примусово привести підозрюваного у державній зраді  Вовка до Антикорупційного суду для обрання запобіжного заходу у вигляді 3 млн грн застави.

Суддя ОАСК Павло Вовк, якого детективи НАБУ не знайшли, аби примусово привести до суду, у соцмережах прокоментував дії НАБУ.

Він стверджує, що його ніхто з НАБУ не шукав ані 16-го, ані 8 лютого, коли також мало відбутися судове засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Тим часом у Національному антикорупційному бюро звинуватили генеральну прокурорку Ірину Венедіктову (досьє Ірини Венедіктової) у бездіяльності через ситуацію із притягненням до відповідальності судді Окружного адміністративного суду.