Виключення Буймістер зі "Слуги народу": фракція збирає підписи

Найбільш активний збір підписів очікується цього тижня
Виключення Буймістер зі "Слуги народу": фракція збирає підписи
Людмила Буймістер, фото Facebook
19 Жовтня 2021, 15:12
читать на русском

Нардепи зі "Слуги народу" збирають підписи за виключення Людмили Буймістер з фракції.

Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук на брифінгу в кулуарах Верховної Ради, передає Укрінформ.

Ми збираємо підписи. Тому мені складно сказати, скільки потрібно буде часу. Очевидно, що цього тижня буде найбільш активний збір підписів, бо в пленарний тиждень усі народні депутати є в залі, - сказала Євгенія Кравчук.

Вона зазначила, що виключення Людмили Буймістер зі "Слуги народу" може підтримати більшість членів монобільшості, проте деякі нардепи не захочуть ставити свій підпис, аби не псувати стосунки з Буймістер.

 Але переважною більшістю, звичайно, підтримка буде, бо ми давно бачимо, що пані Людмила вже давно почала сольну опозиційну кар'єру, тому вона може її продовжити просто як позафракційна, так буде принаймні чесно, - сказала Кравчук.

Євгенія Кравчук додала, що в Буймістер був один із найнижчих рівнів голосування разом із фракцією серед усіх нардепів.

Але, звичайно, основним маркером було, дійсно, голосування проти закону про олігархів, - пояснила вона.

Нагадаємо, у липні народна депутатка Людмила Буймістер, яка єдина зі всієї фракції "Слуг народу" не проголосувала за законопроєкт про олігархів, повідомила про те, що готова за власним бажанням вийти з лав фракції.

Людмила Буймістер була обрана не за партійним списком, а за мажоритарним округом (№223), тож не втратить мандат у разі виключення з фракції. Тоді ж вона повідомила, що за неголосування фракція до неї не зверталася із пропозицією залишити лави "Слуг народу".

Читайте також

1