Вимагали перевести Саакашвілі до цивільної клініки: у Тбілісі затримали 46 активістів

Активісти блокували адміністративні будівлі
Вимагали перевести Саакашвілі до цивільної клініки: у Тбілісі затримали 46 активістів
Акція протесту в Грузії, фото Georgian Service(RFE/RL)
10 Листопада 2021, 14:18
читать на русском

У Тбілісі біля будівель Служби державної безпеки затримали 46 активістів опозиції, які вийшли на акцію протесту з вимогою перевести експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі до цивільної клініки.

Про це повідомили в "Эхо Кавказа".

46 осіб затримано в адміністративному порядку за непокору законним вимогам поліції, образу співробітника поліції та дрібне хуліганство, - сказав голова Департаменту патрульної поліції Важа Сірадзе.

За його словами, активісти блокували адміністративні будинки, що заборонено законом.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та українська народна депутатка Єлизавета Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

6 листопада у колонії зняли на відео, як колишній президент Грузії, у якого начебто почалися провали в пам'яті через голодування, почав їсти у в'язниці.

8 листопада консиліум лікарів ухвалив рішення, що політик потребує шпиталізації, тому його перевезли до медичної установи для обвинувачених і засуджених №18.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також