Виконавцем був професіонал: з'явились нові подробиці розслідування замаху на Шефіра

На сьогодні призначено близько 30 експертиз по справі
Виконавцем був професіонал: з'явились нові подробиці розслідування замаху на Шефіра
Обстріл машини Сергія Шефіра Фото: npu.gov.ua
11 Жовтня 2021, 09:36
читать на русском

Правоохоронці ретельно вивчили 430 гектарів місцевості, де було вчинено замах на першого помічника президента Сергія Шефіра. Окремі ділянки були оглянуті повторно, під час яких знайшли додаткові речові докази.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, на сьогодні призначено близько 30 експертиз. При цьому правоохоронці продовжують аналізувати величезний обсяг даних, здобутих з відповідних камер.

Єнін наголосив, що виконавцем був професіонал.

Більше того, якщо порівняти цей замах на вбивство з тим злочином, який було вчинено в Черкасах, ми бачимо величезну різницю у швидкості встановлення об'єктивної істини в провадженні, - зазначив він.

Як пояснив Єнін, наразі у розслідування правоохоронці працюють на "відмінно". Вже найближчим часом буде повідомлено про просування в розслідуванні цієї резонансної справи.

Нагадаємо, 22 вересня в Обухівському районі Київської області невідомі обстріляли автомобіль, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Внаслідок обстрілу постраждав водій Шефіра, якого доставили у лікарню та прооперували.

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Парламент.UA зібрав реакцію соцмереж на замах на вбивство першого помічника президента Сергія Шефіра - переглянути публікацію можна за посиланням.

Читайте також наш матеріал: Чи дійсно в Україну повертаються 90-ті - країну накрила хвиля криміналу

Читайте також

1