З Росії вишлють десятьох американських дипломатів

Крім того, оприлюднять імена восьми американських чиновників, які потраплять під санкції РФ
З Росії вишлють десятьох американських дипломатів
Прапори Росії і США (фото: picabu)
16 Квітня 2021, 19:39
читать на русском

Росія запропонує 10 американським дипломатам залишити країну, а також опублікує імена 8 американських чиновників, внесених в російський список санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає ТСН.

Окрім висилання дипломатів з країни Росія також припиняє практику безконтрольних короткострокових поїздок співробітників для роботи в диппредставництвах США в Росії. Так, буде запропоновано, аби щорічно лише по 10 таких співробітників могли приїжджати з Росії до США і навпаки.

За словами міністра, детальнішу інформацію сьогодні оприлюднять в окремій заяві МЗС Росії у відповідь на санкції США, які Лавров назвав "ворожими та нічим не спровокованими".


Читайте також

Контекст. 13 квітня відбулася телефонна розмова лідерів США та Росії під час якої Байден закликав Путіна знизити військову напругу на кордоні з Україною.

15 квітня американський президент Джо Байден ввів нові санкції проти Росії - вони стосуватимуться 32 російських юридичних і фізичних осіб, які намагалися вплинути на американські вибори у 2020 році. Також Штати наклали санкції на вісім осіб, причетних до окупації Криму.

У межах нового пакету санкцій проти Росії Білий дім оголосив про висилання із США десяти співробітників російської дипломатичної місії.

Після введення санкцій Байден оголосив режим надзвичайної ситуації у сфері національної безпеки - він видав указ через дії Росії проти зовнішньої політики та економіки США.