За два роки слідство так і не встановило причини смерті нардепа Полякова

Справу про загадкову загибель нардепа досі не закрито
За два роки слідство так і не встановило причини смерті нардепа Полякова
Антон Поляков Фото: УНІАН
9 Жовтня 2023, 09:19
читать на русском

Минуло два роки, як за дивних обставин помер депутат Верховної Ради Антон Поляков. Проте крапку у його справі так і не поставили.

Про це виданню "Страна" розповіла народний депутат Ганна Скороход, яку пов`язували з Поляковим романтичні стосунки.

За її словами, слідство продовжується.

"Тимчасово-слідча комісія припинила свою роботу, бо законом передбачено її роботу лише на один рік. Звіт ТСК прийнято, на жаль, його подано під грифом "таємно", бо містить інформацію досудового слідства, яку не можна розголошувати. Слідство триває, зроблено дуже багато роботи, але я, на жаль, не можу відкрити подробиці", - каже Скороход.

Вона вважає, що детальна інформація стане відома суспільству після виборів.

"Дуже багато перешкоджала прокуратура. З поліцією у нас хороша співпраця вийшла, а з рештою — так собі. Чому вони перешкоджали? Це питання не до мене. Це досить політична справа, тому просто ніхто не хоче чути правду. Ми навіть подавали комісією на кваліфікаційну комісію прокурорів, тому що ми ставили під сумнів їхню кваліфікацію: з приводу їхніх дій і з приводу того, що вони не вчинили деяких дій, які вони мали. Але ніхто порушень не помітив", - сказала депутат.

Вона додала, що також зверталися до ГБР щодо правоохоронців, які в перші дні займалися справою.

"Однак, на жаль, наші правоохоронні органи вважають, що вони працюють дуже добре. Все, що можна було зробити постфактум, - все зроблено. Я незадоволена, що поліція бачить підстави для підозр, а прокуратура - ні. Кому підозра? Не можу сказати, бо це таємниця слідства", - каже депутат.

Нагадаємо, 8 жовтня 2021 року до поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

В організмі народного депутата від "За майбутнє" Антона Полякова знайшли залишки наркотичного препарату - метадону. Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ. Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що померлий депутат Поляков однозначно приймав наркотичні речовини перед смертю.  Також Єнін пояснив "сліди від удушення" на шиї померлого депутата. За його словами, їх міг залишити золотий ланцюжок, який був на депутатові.

Перед смертю Поляков стверджував, що народні депутати від фракції "Слуга народу" нібито отримували гроші в конвертах за підтримку закону про олігархів.

18 листопада 2021 року Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме смерть депутата.

Читайте також

1