Зеленський розповів, чи йому не соромно за "дебіла Милованова" і Тищенка

Президент пояснив, чому Тищенко та Милованов досі у його команді
Зеленський розповів, чи йому не соромно за "дебіла Милованова" і Тищенка
Микола Тищенко (Фото: УНІАН)
20 Травня 2021, 14:38
читать на русском

Зеленський заявив, що несе відповідальність за проколи нардепа Миколи Тищенка і ексміністра економіки Тимофія Милованова, і пояснив, чому він дав їм другий шанс.

Про це глава держави розповів на підсумковій пресконференції з нагоди двох років президентства.

Зокрема під час пресконференції журналіст Дмитро Гордон запитав Зеленського, чи не соромно йому за "дебіла Милованова", а також Тищенка, Арестовича і Степанова.

За деякі кроки людей, які поруч зі мною, дійсно соромно. Якщо це невеликі промахи - треба пробачити і дати другий шанс виправити ситуацію. Іноді я давав навіть третій шанс. Іноді про це шкодував. І це моя відповідальність, я несу за них відповідальність, - розповів президент.

За визначенням Зеленського, Милованов - крутий фахівець, він іноді рефлексує, не стриманий, але дуже допомагає.

Тищенко (досьє Миколи Тищенка) - депутат "СН", мені соромно за деякі його кроки, де він був неправий, він повинен розуміти, де. Він доросла людина і повинен сам нести відповідальність. Партія розглядала питання по ньому і дала йому другий шанс. Такого шансу не буде тільки в разі корупції, - уточнив глава держави.

Нагадаємо, Милованов був міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука. У березні 2020 року разом з урядом пішов у відставку. У листопаді 2020 року Милованов став радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

4 лютого, коментуючи у соцмережах провал України у перемовинах з МВФ щодо отримання чергового траншу, радник голови ОП Тимофій Милованов написав у Фейсбуці, що це не Україна зганьбилася, а МВФ "обкакався".

Читайте також

Нардеп Микола Тищенко буквально "не вилізає" зі скандалів останні два роки. Зокрема у квітні народний депутат з фракції "Слуга народу" Микола Тищенко влаштував вечірку на день народження своєї дружини в одному з готелів у Києві. Правоохоронці заявили, що проводять перевірку через порушення карантину.

Сам Тищенко стверджує, що святкування дня народження його дружини відбувалося в окремому готельному номері, а не у ресторані готелі. Тому, вважає депутат, він не порушив карантинні вимоги. За організацію вечірки до відповідальності зможуть притягнути лише адміністрацію готелю.

Раніше Тищенко втрапив у грандіозний скандал через те, що його ресторан "Велюр" працював у карантин і там збиралися українські політики.

1