Зібрав речі і приготувався до СІЗО: Медведчук не має грошей, аби сплатити мільярдну заставу

Політик вважає, що такий розмір застави - підстава для його реального арешту
Важливо
Зібрав речі і приготувався до СІЗО: Медведчук не має грошей, аби сплатити мільярдну заставу
Віктор Медведчук під час засідання суду Фото: УНІАН
12 Жовтня 2021, 15:17
читать на русском

Один з лідерів партії ОПЗЖ Віктор Медведчук прибув до Печерського суду Києва, який сьогодні має намір ухвалити рішення, чи відпускати політика під заставу у мільярд гривень, чи відправляти його до СІЗО.

Як передає кореспондент Парламент.UA, Медведчук перед початком засідання суду заявив, що його рахунки заблоковані й тому він не може сплатити заставу в мільярд гривень.

На його думку, запропонована звинуваченням застава в 1 млрд ініційована, аби відправити його з-під домашнього арешту під "реальний".

Коли той мільярд не буде сплачено, то буде зрозуміло, що Медведчук повинен переміститися під реальний арешт, - сказав він.

Відповідаючи на питання про готовність до арешту, він підкреслив що "готовий до всього" та уточнив, що вже зібрав речі, якщо суд відправить його до СІЗО.


Нагадаємо, 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

13 травня Печерський районний суд відправив Медведчука не у СІЗО, а під домашній цілодобовий арешт. Хоч прокурори вимагали тримання під вартою та до 15 років в'язниці.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов допустив обмін народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука на українців, яких утримують в Росії.

9 липня Печерський районний суд Києва залишив народного депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 11 вересня.

А 20 липня адвокати подали апеляцію, проте суд переніс розгляд, оскільки не встиг ознайомитися з 12 томами справи.

Наприкінці серпня суд продовжив домашній арешт Медведчуку на два місяці.

8 жовтня Медведчуку оголосили нову підозру - про державну зраду та сприяння тероризму.

Читайте також наш матеріал: Як Медведчука за держзраду ловили, а він сам прийшов

Читайте також

1