Україна отримала 500 тисяч доз китайської вакцини проти коронавірусу - МОЗ

У МОЗ нагадали, що всі вакцини безпечні і ефективні
Головне
Україна отримала 500 тисяч доз китайської вакцини проти коронавірусу - МОЗ
Китайська вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech Фото: Посольство України в Китаї
30 Квітня 2021, 21:04
читать на русском

До України 30 квітня прибула чергова партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac в аеропорт "Бориспіль".

Як повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я, Україна отримала 500 тисяч доз СOVID-вакцини.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, Україна робить все можливе, аби забезпечити громадян вакцинами попри дефіцит вакцин у світі.

Згідно з домовленостями і контрактами, щотижня плануємо отримувати нові надходження вакцин. Хочу нагадати, що всі вакцини безпечні і ефективні. Це наш шанс врятувати своє здоров’я і повернутися до нормального життя, - зазначив Степанов.

У МОЗ нагадали, що загалом Україною законтрактовано 1 мільйон 915 тисяч доз вакцини CoronaVac компанії Sinovac Biotech. Група компаній "Лекхім" є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини компанії Sinovac Biotech в Україні.


Контекст. Першу партію китайської вакцини відправили до України 25 березня - 200 тисяч доз. А 13 березня нею почали вакцинувати українців.

CoronaVac - це інактивована вакцина, що була 10 березня зареєстрована МОЗ України, пройшла усі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши її ефективність і безпечність, і наразі вже широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Читайте також наш матеріалВакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення.

Читайте також

1