Чаус перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом - ВАКС

Екссуддя перебуватиме під охороною Служби безпеки України
Чаус перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом - ВАКС
Микола Чаус (фото: УНІАН)
16 Серпня 2021, 15:49
читать на русском

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) вирішила залишити екссуддю Миколу Чауса під цілодобовим домашнім арештом до 15 жовтня 2021 року.

Про це "УНІАН" повідомив адвокат затриманого Ростислав Кравець.

Суд вирішив залишити апеляційні скарги і прокуратури, і сторони захисту без задоволення, - сказав він.

Адвокат зазначив, що засідання ВАКС відбувалося в закритому режимі, щоб не оприлюднювати інформацію, яка "може нашкодити Чаусу".

Відтак Чаус продовжує перебувати під цілодобовим домашнім арештом і "під охороною Служби безпеки України".

Також Кравець зазначив, що затриманий колишній суддя "потребує відповідної медичної допомоги".

Контекст. 3 квітня у Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Спершу про його зникнення заявив його адвокат. Він повідомив, що група невідомих озброєних чоловіків в центрі міста викрала суддю. Тоді цю інформацію підтвердили в поліції.

Викрадення організували у дуже сумнівний спосіб, а виконавці залишили після себе численні сліди "роботи". Втім, Україна заперечувала зв'язок з цією справою.

30 липня розшукуваний екссуддя Микола Чаус знайшовся у Вінницькій області. Його затримали співробітники СБУ. Натомість у НАБУ закликали силовиків передати екссуддю їхнім детективам, оскільки саме НАБУ розслідує справу Чауса. Пізно увечері 3 серпня детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього суддю у клінічній лікарні "Феофанія".

5 серпня Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення відправити колишнього суддю Дніпровського суду Києва Миколу Чауса під домашній арешт до 18 серпня.

Читайте також