Суд відправив затриманого Чауса під домашній арешт

ВАКС зобов'язав колишнього суддю носити електронний браслет
Важливо
Суд відправив затриманого Чауса під домашній арешт
ВАКС Фото: hcac.court.gov.ua
5 Серпня 2021, 09:37
читать на русском

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення відправити колишнього суддю Дніпровського суду Києва Миколу Чауса під домашній арешт.

Як повідомляє 1NEWS, це рішення судді ухвалили під час закритого засідання 4 серпня щодо обрання запобіжного заходу для Чауса, яке тривало майже дев'ять годин.

Екссуддя на домашньому арешті має виконувати низку процесуальних обов'язків: прибувати на вимогу до детектива, прокурора, суду; не залишати місце проживання без дозволу детектива, прокурора або суду.

Чауса також зобов'язали повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та праці; здати на зберігання до відповідних органів держвлади паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд до України, а також утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі особами.

Строк дії запобіжного заходу йому визначений у межах строку досудового розслідування, тобто до 18 серпня 2021 року.

Контекст. 3 квітня у Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Спершу про його зникнення заявив його адвокат. Він повідомив, що група невідомих озброєних чоловіків в центрі міста викрала суддю. Тоді цю інформацію підтвердили в поліції.

Викрадення організували у дуже сумнівний спосіб, а виконавці залишили після себе численні сліди "роботи". Втім, Україна заперечувала зв'язок з цією справою.

30 липня розшукуваний екссуддя Микола Чаус знайшовся у Вінницькій області. Його затримали співробітники СБУ. Натомість у НАБУ закликали силовиків передати екссуддю їхнім детективам, оскільки саме НАБУ розслідує справу Чауса. Пізно увечері 3 серпня детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього суддю у клінічній лікарні "Феофанія".

Читайте також