НАБУ і САП завершили розслідування щодо екссудді Чауса - відео

Водночас Чаус відмовився давати показання
Важливо
НАБУ і САП завершили розслідування щодо екссудді Чауса - відео
Микола Чаус (фото: УНІАН)
7 Серпня 2021, 14:16
читать на русском

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування щодо екссудді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, який вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 150 тис. дол. США.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Зазначається, що 6 серпня 2021 року стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Підозрюваного викликали для допиту в НАБУ 5 та 6 серпня. Водночас від дачі показань він відмовився. Однак слідство вже зібрало достатньо доказів для складання обвинувального акта, - йдеться у повідомленні.

У відео опубліковано фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій, які здійснювали НАБУ та САП в межах справи.


Контекст. 3 квітня у Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Спершу про його зникнення заявив його адвокат. Він повідомив, що група невідомих озброєних чоловіків в центрі міста викрала суддю. Тоді цю інформацію підтвердили в поліції.

Викрадення організували у дуже сумнівний спосіб, а виконавці залишили після себе численні сліди "роботи". Втім, Україна заперечувала зв'язок з цією справою.

30 липня розшукуваний екссуддя Микола Чаус знайшовся у Вінницькій області. Його затримали співробітники СБУ. Натомість у НАБУ закликали силовиків передати екссуддю їхнім детективам, оскільки саме НАБУ розслідує справу Чауса. Пізно увечері 3 серпня детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього суддю у клінічній лікарні "Феофанія".

Читайте також

1