До Саакашвілі не пускають маму: експрезидент Грузії протестує та відмовляється лікуватись

Політику погрожували провести медичні маніпуляції проти його волі
До Саакашвілі не пускають маму: експрезидент Грузії протестує та відмовляється лікуватись
Міхеїл Саакашвілі Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil
8 Грудня 2021, 14:39
читать на русском

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі протестує через несправедливе покарання та відмовляється від медичної допомоги. Причиною цьому стала відмова у відвідуваннях для його матерів, яка чекала кілька годин, та особистого лікаря.

Про це йдеться у заяві Саакашвілі на його сторінці  у Facebook.

За його словами, вранці 7 грудня був оприлюднений звіт державного інспектора, який оштрафував Мін'юст за грубі порушення прав політика.

Приблизно через 6 годин після цього оголошення до моєї камери зайшли двоє співробітників 18-ї установи, я впізнав у них тих, хто мене катував. Вони повідомили мені, що оскільки я зіпсував апарат тиску, коли намагався себе захистити, коли вони погрожували провести медичні маніпуляції проти моєї волі, департамент вирішив застосувати до мене дисциплінарні заходи, включаючи обмеження відвідувань та обмеження на перегляд телевізора, - написав політик.

Після цього матері Саакашвілі відмовили у відвідуванні сина пропри всі наявні дозволи, щоб увійти та відвідати його. Жінка провела на вулиці близько 4 годин та була відправлена назад у Тбілісі.

Крім того, політику не дозволяли відвідувати особистого лікаря близько 1 години, доки не втрутилася адміністрація лікарні. За словами Саакашвілі, це їхня відповідь на звіт держінспектора та помста.

Тому я припиню все лікування і не зупиню цей протест, доки вони не скасують так звані дисциплінарні заходи та не відновлять нормальний допуск відвідувачів до мене!, - наголосив експрезидент Грузії.

Нагадаємо, 14 листопада особистий лікар колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про погіршення здоров'я політика. Вже 18 листопада лікар Георгій Григолія сказав, що стан здоров’я експрезидента Грузії  "критичний за багатьма життєвими показниками". У цей же день Саакашвілі втратив свідомість після зустрічі зі своїми адвокатами в лікарні Глданської в'язниці.

19 листопада у політика фахівці виявили серйозне захворювання мозку, через яке у нього може розвинутися кома з можливим летальним кінцем.

22 листопада особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе заявив, що в процес лікування політика може знадобитись допомога психіатра, психолога та фахівці з-за кордону.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1