Експерт розповіла, якими є стосунки між Зеленським і Ахметовим

Нещодавно президент звинуватив олігарха у приєднанні до держперевороту
Ексклюзив
Експерт розповіла, якими є стосунки між Зеленським і Ахметовим
Рінат Ахметов (фото: Facebook)
10 Грудня 2021, 13:30
читать на русском

На великій пресконференції президент Володимир Зеленський згадав прізвище олігарха Ріната Ахметова у так званих чиїхось планах держперевороту в країні. Глава держави заявив, що отримав інформацію про підготовку 1-2 грудня в Україні державного перевороту. При чому у це нібито "втягують бізнесмена Ріната Ахметова".

На цьому красномовність гаранта не завершилася. Протягом розмови він ще кілька разів не дуже позитивно згадував персону олігарха. Зокрема сказав, що на його телеканалі інтерв'ю ексголови Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби щодо "вагнерівців" "перейшло в базар". І закидав, що це, мовляв, псує репутацію України та його особисто. "Вважаю, що медійна політика Ріната Леонідовича перейшла в не дуже здорову фазу", – сказав Зеленський.

Окрім, власне, словесних образ чинна влада створює Ахметову й інші незручності. Верховна Рада 30 листопада ухвалила в цілому закон №5600, який прозвали "антиахметівським". Усе через прописане там підвищення податкового навантаження на видобуток руди. Підняття рентних ставок, на думку експертів, вдарить по олігарху Ринату Ахметову як власнику найбільших видобувних компаній країни.

Вплив цього закону на Ахметова як на одного з "провідних" олігархів України справді величезний, зважаючи на "павутинну" імперію інтересів практично у всіх галузях. Це і додатковий податковий тягар, і, що вже казати, перерозподіл чинних "схем" роботи, і неминучі звільнення працівників, що вплине на цілі бізнес-галузі останнього, – пояснила у коментарі "Парламент.UA" адвокатка з Адвокатського Бюро "ЮФ "Семенова і Партнери", кандидатка юридичних наук Марина Семенова.

Більше про стосунки президента України та олігарха читайте у нашому матеріалі: "Зеленський проти Ахметова. До чого призведе сварка з найбагатшою людиною країни".

Читайте також

1