Комітет виборців визначив найефективніших лідерів парламентських фракцій

За версією КВУ найефективнішими лідерами фракцій у 2020 році стали Ірина Геращенко і Ярослав Железняк
Комітет виборців визначив найефективніших лідерів парламентських фракцій
Народні депутати у сесійній залі (фото: Парламент UA)
15 Січня 2021, 16:20
читать на русском

Нардепка від "Євросолідарності" Ірина Геращенко та її колега з "Голосу" Ярослав Железняк стали найефективнішими лідерами депутатських фракцій парламенту у 2020 році.

Про це повідомили у Комітеті виборців України.

Комітет виборців України проаналізував роботу народних депутатів, які є головами та співголовами парламентських фракцій у Верховній Раді у 2020 році. До уваги було взято такі показники як участь в голосуваннях ВР, відвідування пленарних засідань, виступи в Раді, кількість зареєстрованих та ухвалених проєктів законів.

Найвищі показники роботи серед лідерів фракцій показали Ірина Геращенко та Ярослав Железняк.

Читайте також

Геращенко (досьє Ірини Геращенко) має найвищі показники участі в голосуваннях ВР та виступів під час пленарних засідань. Упродовж року політик взяла участь в 78% голосувань, що є найвищим показником серед лідерів фракцій. Виступила 106 разів під час пленарних засідань (1-ше місце серед лідерів фракцій). Була присутня на 86-ти пленарних засіданнях (2-ге місце), зареєструвала 51 проєкт закону, 8 із яких було прийнято (3-те місце).

Железняк відвідав всі пленарні засідання ВР впродовж року – 89 (1-ше місце). Нардепи прийняли 16 проєктів законів його співавторства (1-ше місце). Загалом зареєстрував 103 проєкти законів, що також є найбільшою цифрою. Взяв участь в 74% голосувань (3-те місце), виступив у ВР 101 раз (2-ге місце).

Натомість окремі лідери фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками. Так голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія (досьє Давида Арахамії) має низькі показники участі в голосуваннях Верховної Ради. За рік він взяв участь лише в 54% голосувань. Також низькі показники участі в голосуваннях у Юлії Тимошенко (досьє) (40%) та Юрія Бойка (досьє) (15%).

Найнижчі показники роботи серед лідерів фракцій у Вадима Рабіновича (досьє Вадима Рабіновича). Співголова ОПЗЖ відвідав найменше пленарних засідань (48 засідань із загалом 89), має найнижчі показники участі в голосуваннях (за рік взяв участь лише в 5% голосувань), виступив найменшу кількість разів (9 виступів за рік) та має найменші показники продуктивності законодавчої роботи (лише 2 проєкти законів його авторства було прийнято).

Нагадаємо, Комітет виборців України проаналізував показники участі народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради в грудні та з'ясував, що 30 народних депутатів пропустили 90% засідань парламенту. Серед фракцій найменше ходили депутати від "Опозиційної платформи – За життя", а найбільше - від "Слуги народу".