Корбан не має стосунку до оборони Дніпра та області: документи

Дніпровський бізнесмен називає себе "головою штабу оборони Дніпра та області"
Корбан не має стосунку до оборони Дніпра та області: документи
Геннадій Корбан Фото: https://www.facebook.com/nabrok.military
9 Вересня 2022, 05:11
читать на русском

Позбавлений українського громадянства Геннадій Корбан не має стосунку до оборони Дніпропетровської області, оскільки не обіймає жодних посад у структурах Міністерства оборони України, Сил територіальної оборони ЗСУ та Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Про це йдеться в офіційних відповідях згаданих відомств на депутатське звернення народного депутата Микити Потураєва. Копії документів опублікував у своєму Facebook активіст, голова громадської організації "Антикорупційна платформа "Дніпро без корупції" Денис Розов.

Таким чином всі три структури відхрестилися від відомого дніпровського бізнесмена, що називає себе "головою штабу оборони Дніпра та області".

За наявною обліковою інформацією Корбан Г. О. не працює та не проходить військову службу в апараті Міноборони, а також у військових частинах, закладах (установах), безпосередньо підпорядкованих оборонному відомству, – йдеться в офіційній відповіді, підписаній міністром оборони Олексієм Резніковим.

Своєю чергою у командуванні Сил ТрО зазначили, що для ведення та управління національним спротивом на Дніпропетровщині створений об’єднаний штаб територіальної оборони, що підпорядковується командувачу оперативного угрупування військ "Дніпро" оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця".

Геннадій Корбан до діяльності цього штабу стосунку не має, – повідомив керівник штабу – заступник командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України бригадний генерал Сергій Собко.

Інформація із зазначених у зверненні питань в обласній військовій адміністрації відсутня, – йдеться у відповіді керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка.

Тобто Резніченко також нічого не знає про роль Корбана у структурі Сил територіальної оборони регіону. Проте зазначає, що згідно з законом "Про основи національного спротиву" штаб територіальної оборони області очолює керівник ОВА, тобто, власне сам Валентин Резніченко.

Зазначимо, що сам Геннадій Корбан у своїх останніх інтерв’ю називав себе "головою Штабу оборони Дніпра та області".

Також мер Дніпра Борис Філатов у відкритому листі до президента Володимира Зеленського з проханням повернути Корбану громадянство назвав бізнесмена "головою штабу тероборони Дніпра".

Нагадаємо, 22 липня, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники не пустили в Україну та забрали паспорт.

Напередодні низка політиків опублікувала в соцмережах непідписаний указ президента щодо позбавлення українського громадянства бізнесмена та олігарха Ігоря Коломойського, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана, співголову забороненої проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та інших.

Очільник територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан повідомив, що після проблем із паспортом він вимушено перебуває у Польщі. Однак все ж не полишає надії повернутися в Україну. 

Читайте також

1