Мендель прокоментувала ініціативу "ОПЗЖ" щодо імпічменту Зеленського

Мендель вважає, що "ОПЗЖ" вирішила пропіаритися на темі імпічменту
Важливо
Мендель прокоментувала ініціативу "ОПЗЖ" щодо імпічменту Зеленського
Юлія Мендель (Фото: Фейсбук)
4 Лютого 2021, 21:58
читать на русском

Прессекретарка президента України Юлія Мендель прокоментувала заяви представників партії "ОПЗЖ" щодо ініціювання імпічменту Володимира Зеленського.

Свої думки Мендель виклала на сторінці у Фейсбуці.

Зокрема Мендель (досьє Юлії Мендель) зазначила, що рішення закрити пропагандистські медіаплатформи – колегіальне та широко підтримане українським суспільством.

Колегіальне та справедливе рішення, яке було ухвалене РНБО та введене в дію указом президента, є абсолютно законним – відповідає чинній Конституції України та чинному закону України "Про санкції". В основі цього рішення – конкретні пропозиції Верховної Ради та Служби безпеки про застосування санкцій, - підкреслила прессекретарка.

Мендель переконує, що у Зеленського (досьє Володимира Зеленського) передбачали, що "ОПЗЖ" намагатиметься врятувати активи одного зі співкерівників цієї політичної структури, заради чого і робитиме подібні заяви.

Ми і не очікували, що ОПЗЖ почне опікуватись національними інтересами України та захищатиме Україну від пропагандистської агресії Росії. Очікувати на таке було би дивно. Тому розцінюємо заяви ОПЗЖ у відповідь на рішення РНБО про санкції як риторичне і піарне прикриття захисту активів співкерівника цієї політичної структури, - продовжила вона.

Читайте також

Мендель вважає, що в цьому випадку імпічмент - суто пропагандистська ініціатива, розрахована на підняття скандалу навколо теми, яка точно викликала позитивну реакцію та об’єднання суспільства.

Такою ініціативою вони пробують внести розкол і спровокувати внутрішню кризу, що притаманно ідеології цієї партії, - зазначила вона.

Мендель нагадала керівництву ОПЗЖ, що саме "Слуга народу" ухвалила закон про імпічмент президента.

Але ми дали цей інструмент суспільству явно не для того, щоб його використовували, намагаючись допомогти Росії відновити пропагандистські інструменти в Україні. Не варто ототожнювати свободу слова та свавілля пропаганди і тим більше за гроші та в інтересах держави-агресора та окупаційних структур. Якщо ОПЗЖ хоче попіаритись з використанням теми імпічменту, то це їхнє право як політичної сили. Однак усе суспільство бачить, що вони просто використовують цю риторику та цей піар заради дуже цинічного та корисливого інтересу – порятунку активів однієї особи, - підсумувала Мендель.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"

1