Мер Запоріжжя попросив парламент достроково розпустити міську раду

Відповідне звернення Володимира Буряка надійшло до профільного комітету Ради
Мер Запоріжжя попросив парламент достроково розпустити міську раду
Мер Запоріжжя Володимир Буряк (фото: Запорізька міська рада)
29 Липня 2021, 14:18
читать на русском

До Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування надійшло звернення мера Запоріжжя Володимира Буряка з проханням достроково розпустити Запорізьку міську раду.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив заступник голови комітету, народний депутат від ”Слуги народу” Олександр Качура.

Відомо, що Буряк офіційно звернувся до Ради з пакетом документів про достроковий розпуск Запорізької міськради.

Таку необхідність він мотивує тим, що міськрада вже тривалий проміжок часу не збиралася на сесійні засідання та не виконує свою функцію, - пояснив Качура (досьє Олександра Качури).

Депутат додав, що звернення Буряка було прийнято і буде розглянуто комітетом у встановленому законом порядку.

Звернувся до голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з приводу ігнорування депутатами сесій міськради. Понад місяць представники ”Слуги народу”,”ОПЗЖ”,”Європейської солідарності”, ”Нової політики” і ”Партії Шарія” не приходять на засідання, а отже, не виконують норми Закону України ”Про статус депутатів місцевих рад”, який зобов`язує їх брати участь в пленарних засіданнях для розгляду соціально важливих питань, - пояснив свій вчинок Буряк у Facebook.

Буряк підкреслив, що відмова від виконання своїх обов`язків є підставою для дострокового припинення повноважень депутатів.

Запоріжжя чекає відповідної реакції від Верховної Ради, адже зараз місто перебуває у заручниках тих, хто ніяк не награється в політику, - зазначив міський голова.

Нагадаємо, Служба безпеки України заблокувала на Запоріжжі спробу створення псевдодержавного утворення "Гуляйпільська міська рада", ініційовану місцевим прибічником ідеології так званого "псевдонародовладдя".

Читайте також