Ми маємо зламати цю стіну: Кулеба прокоментував відмову Німеччини постачати зброю

Україна працює, щоб по низці питань позиція Німеччини змінилася
Ми маємо зламати цю стіну: Кулеба прокоментував відмову Німеччини постачати зброю
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
5 Липня 2021, 12:30
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має намір домогтися поставок зброї з Німеччини, оскільки це вєе є питанням принципу.

Про це Кулеба сказав під час брифінгу в рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Міжнародна політика" у понеділок, 5 липня.

За його словами, питання безпеки буде обговорено під час візиту президента України Володимира Зеленського до Німеччини. Тоді планують обговорити Нормандський формат, будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" та інвестиції.

Ми розуміємо, що канцлер (Ангела Меркель - ред.) йде. Зараз точно не скажеш, якою буде політика Німеччини. Ми працюємо над тим, щоб по низці питань позиція Німеччини змінилася, - зазначив міністр.

Кулеба розповів, що також має змінитися позиція Німеччини щодо європейської перспективи та вступу України до НАТО.

Питання продажу зброї Україні, я вважаю, що це вже питання принципу. Ця поставка повинна відбутися, ми маємо цю стіну зламати, - наголосив глава МЗС України.

Нагадаємо, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель запросила президента України Володимира Зеленського відвідати Берлін 12 липня. Водночас Зеленський хоче, що Німеччина надала штурмові гвинтівки, радіотехніку, військову техніку, кораблі, патрульні та ракетні катери. Хоч уряд Німеччини виступив проти постачання зброї для України.

Також колишній глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що Німеччині вигідно, аби України не було в Альянсі. Бо Німеччина бачить Україну в ЄС, але не в НАТО. За його словами, Ангела Меркель веде обережну політику, але не лідерську.

Читайте також