Ніхто з нас за посади не тримається - Шмигаль про можливі відставки в уряді

Попередній міністр може лишатись в команді
Важливо
Ніхто з нас за посади не тримається - Шмигаль про можливі відставки в уряді
Денис Шмигаль (Фото: УНІАН)
5 Жовтня 2021, 13:14
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував можливі кадрові відставки в уряді. За його словами, жоден міністр посади не тримається та готові до змін.

Про це Шмигаль розповів в інтерв'ю LB.ua.

Ніхто з нас за посади не тримається. Загальний меседж – коли приходить час змін, а він не завжди спричинений негативною чи нерезультативною роботою, а інколи необхідністю відповідати на нові виклики, а також зміною вимог до конкретних міністрів, міністр попередній може лишатись в команді, а наступний – вирішувати ці й інші виклики, - зазначив прем'єр.

За його словами, рішення про продовження роботи в команді після відставки відбувається за консультаціями з фракцією, яка є ініціатором змін. До цих консультацій, що прописано за законом, для того, щоб не розбалансовувати роботу міністрів та цілих міністерств.

При цьому Шмигаль вирішив не називати жодних прізвищ до того, як щось вирішиться.

Крім того, глава уряду зазначив, що нічого не знає про ініціативу відставки віцепрем’єра Олега Уруського та заміну його ексміністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Нічого про цю ініціативу не знаю. Ми з паном Аваковим не спілкувались, ніяких питань не обговорювали, і на сьогодні пропозицій в уряді для нього немає, - сказав він.

Нагадаємо, після заяви про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова поповзли чутки про можливе звільнення Андрія Тарана та Дениса Малюськи. Коментуючи це, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що це лише чутки. Принаймні до вересня більше не очікують на нові перестановки у Кабміні, а це означає, що міністри оборони Андрій Таран і юстиції Денис Малюська збережуть свої посади, а чутки про їх звільнення і призначення міністром оборони нардепки Ірини Верещук – це лише невдалий жарт.

Втім, ЗМІ повідомляли, що своїх посад цієї осені можуть позбутися від трьох до п'яти членів Кабміну.

Читайте також наш матеріал: "Разумков проти Зеленського та відставки в уряді: початок нового сезону в Раді"

Читайте також