Окупанти задіяли важку артилерію для атаки на "Азовсталь" у Маріуполі

В укриттях заводу досі знаходяться мирні маріупольці
Важливо
Окупанти задіяли важку артилерію для атаки на "Азовсталь" у Маріуполі
Окупанти знищують Азовсталь Фото: https://t.me/mariupolrada
10 Травня 2022, 13:03
читать на русском

Зранку 10 травня російські бойовики продовжили атакувати завод "Азовсталь" у Маріуполі, в укриттях якого перебуває близько сотні мирних маріупольців та поранені захисники міста.

Про це повідомив радник міського голови міста Маріуполь Петро Андрющенко в Telegram.

В укриттях окрім військових залишаються не менш 100 цивільних. Однак, це не зменшує щільності атак окупантів. Важка артилерія та авіація цілий день продовжували обстріли заводу. Спроби штурму по землі і далі виявляються невдалими. Тому знову місто чує канонаду, - написав він.

У полку "Азов" повідомили, що минулої доби окупанти для атаки на "Азовсталь" задіяли бомбардувальники, корабельну артилерію, танки:

За минулу добу на територію заводу "Азовсталь", яку боронять захисники Маріуполя, було здійснено 34 літако-вильоти, в тому числі 8 вильотів стратегічних бомбардувальників. Також не припиняє працювати ворожа корабельна та ствольна артилерія, РСЗВ, УР-77, танки та інше.Противник не зупиняється в спробах захопити українську фортецю та продовжує щоденно здійснювати штурми за підтримки піхоти.

Нагадаємо, 1 травня, президент України Володимир Зеленський повідомив, що розпочалася евакуація цивільних з "Азовсталі" у Маріуполі. Однак офіційно українською владою не було оголошено, чи вирішується питання евакуації поранених захисників Маріуполя з полку "Азов", які перебувають у підвалах заводу.

У полку "Азов" розповіли, що поранені солдати у підвалах "Азовсталі" помирають у страшних муках через нестачу медикаментів.

4 травня російські бойовики після штурму заводу "Азовсталь" в Маріуполі змогли увірватися всередину. Рашисти вступили в бій з бійцями полку "Азов", які знаходилися у підземеллях заводу.

Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що рашисти проникли на "Азовсталь" через зрадника з-поміж співробітників комбінату. За його словами, електрик, що працював на заводі, показав окупантам тунелі, які під землею ведуть на територію заводу.

Також під час евакуації цивільних окупанти обстріляли автомобіль, який мав вивозити маріупольців з заводу. 

10 травня полк "Азов" заявив, що готується до проведення військове деблокування Маріуполя. 

Читайте також

1