Росія має перевагу в Азовському морі та може нею скористатись у разі війни - Кулеба

РФ диктує ситуацію в Азові і переважно використовує його як театр воєнних дій
Важливо
Росія має перевагу в Азовському морі та може нею скористатись у разі війни - Кулеба
Російський військовий корабель. Фото: facebook.com/groups/NavyRussia
26 Грудня 2021, 11:18
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Росія має перевагу в Азовському морі з військової точки зору, якою скористається в разі війни для тиску на південні міста нашої держави.

Про це Кулеба сказав в інтерв'ю The Washington Post.

З точки зору безпеки в Азовському морі домінує Росія. А в разі війни воно активно використовуватиметься нею для тиску на наші південні міста на березі Азова, - зазначив міністр.

За його словами, сьогодні "Росія диктує ситуацію в Азові і переважно використовує його як театр воєнних дій".

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що загалом біля українських кордонів зосереджено понад 160 тисяч військових Російської Федерації.

Читайте також

1