Скандальний суддя Вовк просить, аби йому донарахували понад сто тисяч зарплати

Павло Вовк недорахувався 128 тисяч суддівської винагороди
Скандальний суддя Вовк просить, аби йому донарахували понад сто тисяч зарплати
Павло Вовк (Фото: Фейсбук)
20 Грудня 2021, 17:23
читать на русском

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк подав позов, в якому він просить Державну судову адміністрацію донарахувати решту заробітної плати.

Про це йдеться в рішенні Окружного адмінсуду Києва від 13 грудня, повідомляє "Слово і діло".

У позові Вовк просить визнати протиправною бездіяльність ДСА щодо недофінансування фонду зарплатні ОАСКу в період з 1 січня 2021 року в частині нарахування йому суддівської винагороди відповідно до вимог ст. 135 Закону України "Про судоустрій і статус суддів". Також він просить визнати протиправною таку ж діяльність ОАСКу. Крім того, Вовк вимагає стягнути з ДСА недоотриману ним суддівську винагороду за період з січня по листопад 2021 року у розмірі 128 205 грн.

Позов він подав до Окружного адмінсуду Києва, де є головою та відповідачем є сам суд. Тому суддя звернулася до Шостого апеляційного адміністративного суду, щоб той визначив підсудність даної справи.

Нагадаємо, 3 листопада 2020 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади. Відтоді суддя Вовк не з`являється до суду для обрання йому запобіжного заходу.

13 квітня 2021 року президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" як невідкладний.

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк (досьє Павла Вовка) вважає, що Зеленський вирішивши внести законопроєкт про ліквідацію суду, оскільки піддався на провокації окремих активістів.

19 квітня Глава Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк подав позов до Європейського суду з прав людини проти держави Україна через розголошення матеріалів кримінальної справи щодо нього на сайті Національного антикорупційного бюро.

Читайте також