Смерть нардепа Полякова: слідство має дві основні версії

Правоохоронці встановили все коло осіб, з якими депутат спілкувався того дня, та чітко розклали хронологію
Смерть нардепа Полякова: слідство має дві основні версії
Антон Поляков Фото: УНІАН
20 Грудня 2021, 10:51
читать на русском

У справі смерті народного депутата Антона Полякова проводиться близько 20 експертиз, а деякі вже готові. Слідство має дві основні версії.

Про це розповів начальник поліції Києва Іван Вигівський в інтерв'ю РБК-Україна.

На сьогодні досудове розслідування триває, версії у нас залишається дві - самостійне або примусове потрапляння наркотичної речовини в організм, - сказав Вигівський.

Правоохоронці встановили все коло осіб, з якими депутат спілкувався того дня, та чітко розклали хронологію. За словами начальника поліції, слідчі дії проводять з усіма причетними особами та свідками.

Вигівський зазначив, що більше по цій справі сказати зараз не може. Крім цього, правоохоронці співпрацюють з тимчасовою слідчою комісією, яку створили у Верховній Раді з цього питання.

Ми минулого тижня проводили з ними спільну зустріч і пропрацювали певні напрямки. Що стосується телефону Полякова, то після завершення слідства ми все розповімо, зараз це може нашкодити слідству, - повідомив Вигівський.

Нагадаємо, що 8 жовтня по поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

В організмі народного депутата від "За майбутнє" Антона Полякова знайшли залишки наркотичного препарату - метадону. Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ. Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін заявив, що померлий депутат Поляков однозначно приймав наркотичні речовини перед смертю.  Також Єнін пояснив "сліди від удушення" на шиї померлого депутата. За його словами, їх міг залишити золотий ланцюжок, який був на депутатові.

Перед смертю Поляков стверджував, що народні депутати від фракції "Слуга народу" нібито отримували гроші в конвертах за підтримку закону про олігархів.

18 листопада 2021 року Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме смерть депутата.

Читайте також

1