Суд, який слухає справу Стерненка, обшукали детективи САП і НАБУ

Обшуки провели також у квартирах деяких суддів
Суд, який слухає справу Стерненка, обшукали детективи САП і НАБУ
Одеський апеляційний суд (Фото: Odessa online)
16 Квітня 2021, 14:03
читать на русском

СБУ, САП і НАБУ обшукали будівлю Одеського апеляційного суду, де саме зараз відбувається засідання за участю засудженого активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомили одеські місцеві ЗМІ.

Відомо, що спецоперацію силовиків проводять СБУ, САП і НАБУ. Як повідомили детективи, йдеться про слідство у кримінальному провадженні, в якому суддів підозрюють в неправомірних діях. Решта інформації - таємниця слідства.

Обшуки санкціоновані. Їх проводять в рамках розслідування неправомірних дій, до яких могли бути причетні судді, - прокоментували у НАБУ.

Додамо, що сьогодні, 16 квітня, на першому поверсі будівлі суду зараз відбувається засідання за участю активіста Сергія Стерненка, який намагається домогтися скасування 7-річного тюремного вироку.


Контекст. 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка.

Із зали суду Стерненко зателефонував, за його словами, президентові Зеленському. У слухавку він подякував гарантові за вирок, на іншому кінці зв’язок майже одразу ж обірвався. Після чого Стерненко розповів, що особисто зустрічався з президентом і той обіцяв йому посаду.

Своєю чергою прессекретарка Зеленського Юлія Мендель у коментарях кільком виданням заявила, що Зеленський не отримував дзвінка від Стерненка з зали суду, а також не втручався у розслідування та нічого не пропонував активістові. Проте адвокат Стерненка Масі Наєм звинуватив Мендель у брехні та підкреслив, що пропозиція посади відбувалась при свідках.

Стерненко написав листа, у якому запевнив, що перебуває в одеському СІЗО і попросив усіх боротись до кінця та не мовчати. Також активіст не звертатиметься з проханням про помилування до Зеленського.

Читайте також

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що президент України Володимир Зеленський дізнався про вирок активісту Сергію Стерненку після засідання суду - із повідомлень у засобах масової інформації.

Своєю чергою, політолог Ігор Чаленко вважає, що у вищих ешелонах влади та правоохоронних органах очікували саме на таке рішення щодо Стерненка, яке оприлюднили в суді.

9 квітня Одеський апеляційний суд ухвалив рішення відпустити активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука під домашній арешт.

Читайте також наш матеріалРозплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку

1