У Вінниці та Миколаєві підприємці вимагають скасувати карантин вихідного дня

Мітингарі вимагають зустрічі з керівництвом областей
У Вінниці та Миколаєві підприємці вимагають скасувати карантин вихідного дня
Протести у Вінниці (Фото: Вежа)
16 Листопада 2020, 13:41
читать на русском

У Вінниці та Миколаєві тривають акції протесту проти карантинних обмежень вихідного дня.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За інформацією вінницького видання "Вежа" близько 12 години дня кілька десятків протестувальників перекрили рух вулицею Соборною в центрі міста біля будівлі Вінницької ОДА.

Годиною раніше ці ж протестувальники тимчасово перекрили рух транспорту на міжнародній трасі на Київ біля смт. Стрижавка. Акція біля Стрижавки тривала пів години, після чого протестувальники поїхали пікетувати будівлю ОДА.

Протестувальники вимагають від влади зустрічі з головою ОДА Сергієм Борзовим або ж його першою заступницею Наталією Заболотною. Проте, ні Заболотної, ні Борзова у приміщенні облдержадміністрації не виявилось. Блокування руху транспорту триває.

Протести у Вінниці (Фото: "Вежа")

У Миколаєві на Соборній площі зібралися представники малого бізнесу, що торгують промисловою групою товарів, повідомляє Суспільне. Миколаїв.

Протестувальники вимагають, щоби влада міста розглянула можливість скасування карантину вихідного дня.

Станом на 12:20 ініціативна група з восьми людей пішла на зустріч із першим заступником міського голови Володимиром Криленком.

Протести в Миколаєві (Фото Ольги Рудої)

Читайте також

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада. У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

У низці міст розпочалися протести проти карантину вихідного дня. Підприємців підтримала місцева влада.

Карантин вихідного дня відмовилися запроваджувати у Мукачеві та Черкасах. Про те, що карантин вихідного дня - це "дурниця", заявив також мер Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового).

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

Від карантину вихідного дня відмовилися також у Тернополі і Краматорську.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.

1