У ВСУ визнали протиправним звільнення Тупицького указом Зеленського

Президент неприємно здивований цим рішенням
Важливо
У ВСУ визнали протиправним звільнення Тупицького указом Зеленського
Олександр Тупицький (фото з відкритих джерел)
14 Липня 2021, 17:58
читать на русском

Верховний суд України визнав незаконним та протиправним указ президента Володимира Зеленського щодо звільнення Олександра Тупицького з посади голови Конституційного суду.

Про це повідомив речник президента Сергій Никифоров у відеозверненні.

За його словами, Зеленський неприємно здивований рішенням Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України.

Ми вважаємо, що це рішення не на користь особисто пана Тупицького, а радше на користь старих порядків у судовій системі України, - сказав Никифоров.

Президент зараз активно намагається цю гілку влади реформувати, підтвердження чого є ухваленні законопроєкти про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та про порядок призначення членів Вищої ради правосуддя. Ці реформи дозволять провести революційні зміни у судовій системі, а старі представники цьому опираються та заважають.

Це відверта спроба повернути Олександра Тупицького до стерна Конституційного Суду, аби звідти зірвати проведення судової реформи й залишити старі схеми, - наголосив речник президента.

За інформацією видання "Дзеркало тижня", суд вважає незаконними дії Зеленського щодо Тупицького.


Контекст. 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази 2013 року, які були підписані ще Віктором Януковичем, про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду України.

Президент також підкреслив, що якщо на якихось тижнях не відбуваються засідання РНБО, це не означає, що "особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитися і спати спокійно".

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру"

Читайте також

1