Україна веде перемовини про евакуацію з "Азовсталі" 60 важкопоранених та медиків, - Верещук

Евакуація з "Азовсталі" триває занадто складно
Україна веде перемовини про евакуацію з "Азовсталі" 60 важкопоранених та медиків, - Верещук
Азовсталь у Маріуполі / Фото: t.me/polkazov
14 Травня 2022, 12:31
читать на русском

Україна веде перемовини про першочергову евакуацію 60 людей, які перебувають на території металургійного заводу "Азовсталь" в Маріуполі. Там українські військові вже понад два місяці тримають оборону попри постійні атаки окупантів та ракетно-бомбові удари.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише "Суспільне".

Там декілька сотень поранених, їх треба рятувати в першу чергу, бо щодо всіх одразу росіяни не погоджуються. Отже, спочатку важкопоранені й медики, їх дійсно 60 осіб, — зазначила Верещук.

За її словами, евакуація з "Азовсталі" триває занадто складно.

Нагадаємо, 1 травня, президент України Володимир Зеленський повідомив, що розпочалася евакуація цивільних з "Азовсталі" у Маріуполі. Однак офіційно українською владою не було оголошено, чи вирішується питання евакуації поранених захисників Маріуполя з полку "Азов", які перебувають у підвалах заводу.

У полку "Азов" розповіли, що поранені солдати у підвалах "Азовсталі" помирають у страшних муках через нестачу медикаментів.

Президент Володимир Зеленський заявив про завершення евакуації цивільних з заводу "Азовсталь" у Маріуполі (Донецька область) та початок другого етапу евакуації - поранених і медиків.

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук заявила, що розпочався новий раунд перемовин навколо дорожньої мапи спецоперації з евакуації військових із "Азовсталі" у Маріуполі. За її словами, евакуація з "Азовсталі" почнеться з порятунку важкопоранених.

Читайте також

1