В ОП розповіли, коли COVID-вакцина прибуде до України

Під час транспортування вакцини проти коронавірусу виникли логістичні проблеми
Головне
В ОП розповіли, коли COVID-вакцина прибуде до України
Вакцина (фото: Shutterstock)
22 Лютого 2021, 13:11
читать на русском

В Офісі президента розраховують, що вакцина проти COVID-19 має прибути до України вранці 23 лютого. Сам препарат вже перебуває в літаку.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко (досьє Кирила Тимошенка) під час форуму "Україна 30. Інфраструктура" у понеділок, 22 лютого.

Тимошенко розповів, що під час транспортування COVID-вакцини виникли логістичні проблеми, тому літак не летить одразу до України.

Завтра вранці, сподіваюся, вже буде в Україні. Вона (партія COVID-вакцини - ред.) вже в літаку, там є певний шлях цього літака. На жаль, перша партія їде не безпосередньо відразу до України. Там є деякі логістичні проблеми, не викликані самою вакциною, - заявив заступник голови ОП.

За словами Тимошенка, наразі Міністерство охорони здоров'я з логістом шукає варіанти швидкої доставки наступних партій вакцини проти коронавірусу. Він зазначив, що фактично Україна кожні 10 днів отримуватиме нову партію цієї COVID-вакцини.

Читайте також

Нагадаємо, 18 лютого міністр охорони здоров'я Максим Степанов полетів до Індії за вакцинами від коронавірусу.

Раніше Степанов заявив, що Україна втрачає довіру виробників вакцин через спроби зриву вакцинації у країні. Він пояснив, що, вакцинація в Україні не розпочалась 15 лютого через "технічні проблеми логістичного характеру".

Також очільника МОЗ можуть відправити у відставку, якщо до кінця тижня в Україні не розпочнеться обіцяна урядом вакцинація від коронавірусу.

Читайте також наш матеріал: "Де вакцина: чому Степанов провалив вакцинацію від коронавірусу"

1