За роки війни з Росією загинуло близько 15 тисяч українців

Півтора мільйона українців були змушені залишити свої домівки
За роки війни з Росією загинуло близько 15 тисяч українців
Війна на Донбасі, українські військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
14 Грудня 2021, 15:01
читать на русском

Президент Володимир Зеленський розповів, що за роки війни з Росією загинуло близько 15 тисяч українців.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю  італійській газеті La Repubblica, пише Офіс президента.

За його словами, Україна постійно наполягає на активізації дипломатії, оскільки думає про можливу кількість жертв в результаті військового конфлікту.

Ми не "граємо" зброєю, не виставляємо війська під кордон, не робимо силових кроків щодо окупованої території нашої держави. За роки війни ми вже маємо близько 15 тисяч загиблих. Півтора мільйона українців були змушені залишити свої домівки й стали внутрішніми біженцями, - наголосив президент.

Зеленський наголосив, якщо ж говорити про ціну не локального, а ширшого конфлікту, то зрозуміло, що людські втрати можуть бути на порядок вищими. Зокрема й для росіян.

Чи готове російське суспільство платити життями своїх синів за спробу окупації ще якоїсь частини України?, - запитав він.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Читайте також

1