Замах на радника президента: Корнієнко заговорив про російський слід

Росія вже влаштовувала в інших країнах теракти та вбивала людей
Важливо
Замах на радника президента: Корнієнко заговорив про російський слід
Олександр Корнієнко Фото: УНІАН
22 Вересня 2021, 15:25
читать на русском

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко не виключає наявність російського сліду в справі про замах на радника президента Сергія Шефіра та обстріл його автівки.

Про це Корнієнко сказав журналістам у Верховній Раді, пише Цензор.НЕТ.

Російський слід не варто виключати абсолютно. Розуміючи, що останні події з виборами, вони сильно підняли цю тему російської агресії і "Кримська платформа". Багато робиться дій, які країні-агресору не подобаються.

Нардеп нагадав про здатність Росії в інших країнах влаштовувати різні теракти. Починаючи від того, що в Україні відбувалося з учасниками бойових дій на Сході України, представниками чеченського народу, і закінчуючи різними шпигунськими історіями, зокрема з полонієм тощо.

Нагадаємо, 22 вересня невідомі біля села Лісники скоїли замах на першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра - вони обстріляли його авто та поранили водія політика. Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом розповів, як все сталось. Він вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Читайте також

1