Заради Татарова у Зеленського готують законопроєкт, який знищить антикорупційну реформу - ЦПК

В Офісі президента готують законопроєкт, який обмежує права НАБУ і ВАКС
Заради Татарова у Зеленського готують законопроєкт, який знищить антикорупційну реформу - ЦПК
Олег Татаров (фото: УНІАН)
18 Січня 2021, 14:29
читать на русском

Заради порятунку заступника керівника Офісу президента Олега Татарова у Зеленського готують терміновий законопроєкт, який знищить антикорупційну реформу і призведе до розриву партнерство з Заходом.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці заявив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

У ЦПК заявляють, що задля того, аби звести нанівець справу про корупцію, підозрюваним у якій є Татаров, в ОП підготували законопроєкт, яким зокрема:

1) з підслідності НАБУ забирають ТОП-посадовців (натомість завалюючи детективів дрібною корупцією);

2) підривають конституційність ВАКС (роблячи його спеціальним, а спеціалізованим);

3) дають генпрокурору право забирати справи НАБУ. Зараз Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової) прикривається незаконними рішеннями судів, тому ВАКС повертає справи в НАБУ.

4) всі співпрацю НАБУ з закордонними колегами кладуть під офіс генпрокурора.

Це так Офіс президента відреагував на рішення ВАКС, де чорним по білому написано: справа Татарова - бетонна підслідність НАБУ, - прокоментували появу законопроєкту у ЦПК.

В громадській організації зазначили також, що крім порятунку Татарова, законопроєкт підриває основні досягнення України у співпраці з МВФ та Західними партнерами.

Незалежність НАБУ, підслідність органу топ корупції, конституційність ВАКС, можливість вести міжнародну співпрацю НАБУ і САП (напряму без ГПУ) - це все базові умови співпраці України з Заходом. При чому, саме Зеленський на початку президентства повернув НАБУ право співпрацювати напряму з міжнародними партнерами і повноцінно запустив ВАКС, - підкреслили у ЦПК.

Шабунін зауважив, що не знає, яка роль в цій ініціативі президента, але "саме Зеленський (досьє Володимира Зеленського) особисто (а не портновсько-кремлівські функціонери в його офісі) нестиме відповідальність за знищені цим законопроєктом стосунки України і Заходу".

Ми легко перевіримо чи цей ідіотизм ініціатива Зеленського, чи чергова спланована спецоперація кремлівської агентури в його Офісі. Якщо навіть після цього Татарова не буде звільнено, значить, кремлівська агентура не просто сидить в офісі президента, вона цим офісом керує, - підсумував Шабунін.

Читайте також

Нагадаємо, заступника голови ОП Олега Татарова (досьє Олега Татарова), який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась  стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

30 грудня Вищий антикорупційний суд відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику голови офісу президента Олегу Татарову.

15 січня Вищий антикорупційний суд доручив повернути справу Татарова детективам Національного антикорупційного бюро.

Більше читайте у нашому матеріалі: ТОП-5 політичних скандалів 2020 року: Порошенко, Богдан, Єрмак, Татаров і КСУ

1