Зеленський не може ветувати закон про всеукраїнський референдум - Стефанчук

В Офісі президента тривають внутрішні процедури узгодження щодо закону
Зеленський не може ветувати закон про всеукраїнський референдум - Стефанчук
Руслан Стефанчук (фото: facebook.com/stefanchuk.official)
31 Березня 2021, 11:32
читать на русском

Перший віцеспікер Верховної ради Руслан Стефанчук заявив, що президент Володимир Зеленський не може ветувати закон про всеукраїнський референдум, тому найближчим часом його підпише.

Про це Стефанчук розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами першого заступника голови ВР, документ дуже складний, тому в Офісі президента тривають внутрішні процедури узгодження.

Я б не зводив це питання до якоїсь конспірології. Права ветувати вже немає (завершилося на 15-й день), а тому є тільки один варіант - цей законопроєкт буде підписаний. Сподіваюся, що це станеться найближчим часом, і він буде опублікований, - зазначив Стефанчук.

Читайте також


Контекст. 26 січня Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закон про всеукраїнський референдум, запропонований президентом Володимиром Зеленським.

Президент вважає, що новий закон про всеукраїнський референдум допоможе українцям чинити вплив на владу.

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів, головним на всеукраїнському референдумі має бути "найболючіше питання" Донбасу і Криму.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що Україні не потрібно проводити всеукраїнський референдум з питання непідконтрольних територій Донбасу і окупованого Криму.

Читайте також наш матеріалЗакон Зеленського про референдум загрожує територіальній цілісності України 

1