Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум

Він надасть народу право самостійно розв'язувати державні питання
Головне
Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
8 Квітня 2021, 17:56
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Закон був ініційований главою держави, щоб надати народу право самостійно та безпосередньо, без участі політиків, вирішувати державні питання, - йдеться у повідомленні.

Як повідомив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу "Україна 24", законопроекти про всеукраїнський і місцевий референдуми є пріоритетними, оскільки вони встановлюють стандарти прямої демократії, на їх базі будуть розроблятися інші законопроекти по народовладдя.

Це, мабуть, єдиний закон за всю каденцію Ради ІХ скликання, який мав на меті пройти всю процедуру - разом із громадськими обговореннями, з висновками Венеційської комісії, з консультаціями в українських та зарубіжних експертних колах, - розповів він.

Читайте також


Контекст. 26 січня Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закон про всеукраїнський референдум, запропонований президентом Володимиром Зеленським. Президент вважає, що новий закон про всеукраїнський референдум допоможе українцям чинити вплив на владу.

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів, головним на всеукраїнському референдумі має бути "найболючіше питання" Донбасу і Криму.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що Україні не потрібно проводити всеукраїнський референдум з питання непідконтрольних територій Донбасу і окупованого Криму.

Читайте також наш матеріалЗакон Зеленського про референдум загрожує територіальній цілісності України 

1