Железняка звільнили з посади керівника фракції "Голос", нардеп це заперечує

За звільнення Железняка проголосували 11 членів фракції
Головне
Железняка звільнили з посади керівника фракції "Голос", нардеп це заперечує
Ярослав Железняк (скріншот відео)
12 Липня 2021, 20:09
читать на русском

Фракція "Голос" на своєму засіданні звільнила народного депутата Ярослава Железняка з посади керівника.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила народна депутатка від фракції "Голос" Ольга Стефанишина.

Щойно фракція політичної фракції Голос на своєму засіданні проголосувала за звільнення з посади керівника фракції Ярослава Железняка, - написала парламентарій.

За таке рішення проголосували 11 народних депутатів, або більшість членів фракції у Верховній Раді. Лист з відповідним рішенням був надісланий спікеру парламенту Дмитру Разумкову (досьє Дмитра Разумкова).

Відомо, що в.о. керівника фракції до обрання нового голови є заступник голови Роман Костенко. У фракції сподіваються, що вибори нового голови пройдуть вже незабаром.

Своєю чергою сам Железняк, коментуючи це рішення написав у Фейсбуці, що воно не може вважатися ухваленим згідно з регламентом Ради та Положенням про фракцію, оскільки за його відставку потрібно назбирати 14 голосів.

З подивом дізнався, що колеги з так званої "Справедливості" щось там собі вигадали та заявляють про кадрові зміни у фракції "Голос". Нагадаю, що згідно з положенням про фракцію "Голос", таке рішення приймається 14 голосами. Навіть якби таке рішення було... Погано, що ніхто Регламент та Положення про фракцію так і не прочитав. Тому заяви колег прошу не сприймати як такі, що відповідають дійсності, - наголосив Железняк.

Контекст. Один із медійних лідерів "Голосу" Сергій Притула покинув ряди партії, так само як до нього це зробив Святослав Вакарчук. Потім депутати почали розповідати про невдоволення керівництвом політсили, заявивши, що Кіра Рудик узурпувала владу та одноосібно розпоряджається партійними коштами.

Раніше в інтерв’ю для Парламент.UA депутатка Ольга Стефанишина розповіла, як щодо нардепів, які висловлюють незгоду з діями керівництва політсили, вживають ряд заходів. Наприклад, забороняють партійному фотографу знімати цих депутатів, блокують їм записи на ефірах телеканалів та виступи у преспоінті парламенту.

16 червня десять депутатів з фракції "Голосу" заявили про розкол у фракції та про створення окремого об'єднання "Справедливість". До нього увійшли Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин.

Чому партія розкололась, читайте у нашому матеріалі: В "Голосі" триває війна: нардеп розповів про те, як Бог забрав у Кіри Рудик розум.

Читайте також

1