Разумков розповів, коли парламент розгляне законопроєкт про ліквідацію ОАСК

Наразі Рада перебуває в затяжному режимі розгляду правок до законопроєкту про передачу землі в громади
Важливо
Разумков розповів, коли парламент розгляне законопроєкт про ліквідацію ОАСК
Дмитро Разумков
15 Квітня 2021, 17:08
читать на русском

Наступного тижня Верховна Рада може розглянути в першому читанні законопроєкт президента Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК).

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков (досьє Дмитра Разумкова) під час брифінгу у четвер, 15 квітня.

За його словами, наразі парламент перебуває в затяжному режимі розгляду правок до законопроєкту про передачу землі в громади (№ 2194), а для розв'язання нагальніших питань скликаються позачергові засідання.

Також Разумков підтвердив підтримку президентського законопроєкту.

Щодо швидкості розгляду цього законопроєкту (щодо ліквідації ОАСК –ред.), він визначений президентом як невідкладний… Я думаю, що на наступному тижні, якщо це буде ініційовано як позачергове засідання, його можуть розглянути у першому читанні в стінах Верховної Ради. На цьому тижні навряд чи можливого його розглянути, - сказав голова ВР.


Контекст. 13 квітня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" як невідкладний.

Представник президента у Конституційному суді України Федір Веніславський розповів, що суддям ОАСК запропонують перейти до нового окружного суду, юрисдикція якого поширюватиметься на Київ та Київську область. Якщо хтось відмовиться, їх можуть звільнити.

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк (досьє Павла Вовка) вважає, що Зеленський вирішивши внести законопроєкт про ліквідацію суду, оскільки піддався на провокації окремих активістів.

Читайте більше у нашому матеріалі: Операція-ліквідація: чи вдасться Зеленському закрити Окружний адмінсуд Києва

Читайте також

1