Єрмак сказав, чиєю заслугою є відведення російських військ від кордонів України

В ОП вважають, що Росія відвела війська через дії президента та міжнародних партнерів
Єрмак сказав, чиєю заслугою є відведення російських військ від кордонів України
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
23 Квітня 2021, 11:02
читать на русском

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що заява міністра оборони Російської Федерації про відведення військ від кордонів України стала результатом роботи української влади спільно із західними партнерами.

Я абсолютно впевнений в тому, що... (заява міністра оборони РФ про відведення військ від кордонів України. - Ред.) є результатом роботи президента, його команди та, безумовно, підтримки наших партнерів, з якими ми сьогодні говоримо одним голосом з Росією, - заявив він в етері телеканалу "1+1".

Також керівник Офісу Зеленського заявив, що результати роботи команди глави держави та факти набагато красномовніші, ніж безпідставна критика деяких політиків.

Поки є сили, які займаються тим, що критикують владу, ми працюємо не заради піару, а заради країни. Ця критика дуже схожа на ворожу пропаганду, адже вона кардинально спотворює реальність. Ми всі побачили, яку безпрецедентну підтримку має сьогодні Україна, – зазначив Єрмак.

Читайте також


Контекст. У березні головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що Росія зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп під виглядом підготовки до навчань.

Згодом цю інформацію підтвердили у Пентагоні, зазначивши що США також занепокоєні посиленою присутністю військ Росії на кордоні з Україною. У США кажуть, що Росія зосередила від 15 до 25 тисяч військовослужбовців в анексованому Криму та поблизу кордону України.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може спробувати просунути свої війська углиб території України.

На початку квітня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував мілітаризацію Криму та областей РФ, які сусідні з Україною. За його словами, Росія приймає необхідні заходи для забезпечення власної безпеки.

17 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекинула в окупований Крим понад 50 штурмовиків Су-25 зі Ставропольського краю.

Президент України відреагував на концентрацію російських військ біля кордонів України та закликав РФ відвести війська, оскільки Україна не хоче війни, але готова захищати свої території.

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив згорнути війська поряд з українським кордоном. Війська відправлять у місця постійних дислокацій, оскільки відомство завершило "раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів".

Президент Зеленський у Твіттері відреагував на відведення військ заявою, що зменшення чисельності російських військ на українському кордоні "пропорційно знижує напругу, але Україна завжди залишається напоготові".

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

1