Хай далі працює, але спуститься трошки до нас - звичайних депутатів - Тищенко про Разумкова

Нардеп прокоментував майбутнє Разумкова в Раді після звільнення з посади спікера
Ексклюзив
Хай далі працює, але спуститься трошки до нас - звичайних депутатів - Тищенко про Разумкова
Микола Тищенко (Фото: УНІАН)
7 Жовтня 2021, 16:34
читать на русском

За два роки роботи Дмитра Разумкова на посаді голови парламенту було більше "мінусів", розповів журналістам Парламент.UA заступник голови фракції "Слуги народу" Микола Тищенко.

Окрім того, висловив власні невдоволення роботою вже колишнього спікера Верховної Ради.

Перед усім самі "мінуси". Ну, які плюси, якщо 284 "за" на табло? У мене особисто як зама голови комітету з питань інфраструктури були питання до Разумкова через ставлення до нашого комітету. Зокрема щодо нашої роботи як законотворців. Ми останній рік не могли навіть виносити від комітету свої законопроєкти, їх постійно якось "бортували". Це був своєрідний саботаж роботи нашої команди. Я говорив йому свою думку особисто не раз, - розповів Тищенко.

Також нардеп розповів, аби зібрати підписи за відставку Разумкова, на з’їзді "слуг народу" у Трускавці влаштовували загальні обговорення.

Була ціла фракція. Ми розповіли про всю ситуацію, можливо хтось з народних депутатів не знав.

Найголовніша проблема, що Дмитро Разумков хоче робити самостійну політичну програму, йти в окреме плавання. Зараз він шукає певні ресурси, які б йому допомогли це зробити. Але ми не є ресурсом людей, які не вважають нас своєю командою. Тому настав час йому піти, - поділився нардеп.

Натомість вірогідність позбавлення Дмитра Разумкова депутатського мандату Тищенко спростував. Та спрогнозував, що чекає на Разумкова в парламенті після відставки з посади спікера.

Ми живемо у демократичній державі та позбавляти його мандата ми стовідсотково наміру не маємо. Це ж політична дискусія. Хай далі працює і краще оці свої регламентні маніпуляції демонструє на ділі. Хай їде як я, наприклад, в округ, допомагає людям, спілкується особисто, складає охорону і стає як ми - звичайним народним депутатом. Треба трошки до землі (спуститися, - ред.), - наголосив Микола Тищенко.

Нагадаємо, 7 жовтня голову Верховної Ради Дмитра Разумкова звільнили з посади спікера парламенту, якого за два дні до цього відсторонили від роботи. Ініціатором виступила фракція "Слуга народу", а за звільнення проголосували 284 народних депутати.

Раніше народна депутатка зі "Слуги народу" Євгенія Кравчук підтвердила, що після відставки Разумкова основним кандидатом є Руслан Стефанчук. А відповідне рішення ухвалили "слуги" під час з'їзду у Трускавці.

При цьому на посаду віцеспікера одразу висунули голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнко. Саме його фракція делегувала на це крісло.

Читайте також