Кличко й Попко отримали догани, а низку голів РДА звільнили: Кабмін ухвалив кадрові рішення за непристосовані укриття

Найгіршою в Україні є ситуація у Запорізькій, Сумській, Житомирській, Київській областях та Києві
Головне
Кличко й Попко отримали догани, а низку голів РДА звільнили: Кабмін ухвалив кадрові рішення за непристосовані укриття
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
28 Червня 2023, 10:43
читать на русском

Кабінет міністрів ухвалив кадрові та дисциплінарні рішення, пов'язані з перевіркою всіх укриттів в Україні.

Про це повідомив прем'єр-міністра України Денис Шмигаль у Telegram.

Глава уряду нагадав, що у п'ятницю, 23 червня, на засіданні Ради національної безпеки та оборони одним із головних питань стали результати перевірки всіх укриттів по Україні. 77% укриттів придатні для використання, але все ще багато таких, які не відповідають жодним стандартам.

"Місцями ситуація взагалі неприйнятна. Йдеться про низку районів у Запорізькій, Сумській, Житомирській, Київській областях та Києві. У рамках виконання доручень РНБО сьогодні уряд ухвалить кадрові та дисциплінарні рішення", - розповів прем'єр.

Шмигаль уточнив, що уряд підтримає розпорядження, згідно з яким міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін координуватиме і контролюватиме всі питання, пов'язані з укриттями.

"Президент чітко поставив завдання - укриттів має бути більше, вони мають бути обладнані та підготовлені належним чином. Даємо тут міністру Камишіну всі можливості, щоб напрацювати та швидко подати необхідні рішення, необхідні для виконання цих завдань", - додав прем'єр.

У пресслужбі уряду уточнили, які рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

Уряд підтримав проекти розпоряджень президента України щодо звільнення:

  • Олександра Хомича з посади голови Житомирської районної державної адміністрації;
  • Людмили Мерзлюк з посади голови Білоцерківської районної державної адміністрації;
  • Тетяни Сизон з посади голови Конотопської районної державної адміністрації;
  • Дмитра Ратнікова з посади голови Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації;
  • Сергія Павловського з посади голови Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації.

При цьому було підтримано проекти розпоряджень про звільнення від виконання обов'язків голови Дніпровської районної у місті Києві держадміністрації Павла Бабія та голови Подільської районної у місті Києві держадміністрації Сергія Коваленка.

Також підтримано проєкт розпорядження Кабміну про притягнення до дисциплінарної відповідальності:

  • мера Києва Віталія Кличка;
  • начальника КМВА Сергія Попка;
  • голови Голосіївської районної у місті Києві держадміністрації Сергія Садового;
  • голови Оболонської районної у місті Києві держадміністрації Кирила Фесика;
  • голови Печерської районної у місті Києві держадміністрації Наталі Кондрашової;
  • голови Солом'янської районної у місті Києві держадміністрації Ірини Чечотки;
  • першого заступника голови Дарницької районної у місті Києві держадміністрації Миколи Калашника;
  • першого заступника Шевченківської районної у місті Києві держадміністрації Олександра Поповцева.

Нагадаємо, Деснянська РДА звернулась до мера міста Києва Віталія Кличка з проханням преміювати голову адміністрації Дмитра Ратнікова. Ратнікову просять донарахувати 100% окладу як премію. Як обґрунтування додається список зустрічей, які він провів.

Як відомо, мер звернувся до президента з вимогою відсторонити Ратнікова через закрите бомбосховище та загибель людей у Деснянському районі Києва. Натомість Ратніков заявив, що готовий розділити відповідальність з мером.

Правоохоронці затримали вже чотирьох осіб - першого заступника Деснянської РДА, директора медустанови та його заступника, а також охоронця.

15 червня на Банковій під час наради під керівництвом заступника голови ОПУ Олексія Кулеби обговорювалося питання ухвалення президентом рішення про зняття з посади голови КМДА Віталія Кличка, а також начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка. Внаслідок чого обидві посади може обійняти одна довірена особа президента.

Основним кандидатом на посаду ЗМІ називали ексглаву Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, якого Україна запропонувала Казахстану прийняти послом, але отримала відмову. Другим кандидатом вважають ексочільника Укрзалізниці, який встиг до великих корупційних скандалів перебратися у крісло глави фактично "мертвого" міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна.

Саме Камишін за дорученням президента очолював комісію з перевірки ситуації з бомбосховищами у столиці після того, як 1 червня під зачиненими дверима укриття у Деснянському районі столиці загинули люди.

Однак обидва кандидати відмовилися від посади, тому "зачистку" столиці поки призупинили.

Водночас за деякими джерелами, обговорювався ще один варіант — кандидатура колишнього помічника ексзаступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, який пішов з офісу президента після гучних скандалів з розкраданнями гуманітарки в ОВА та нецільовим використанням коштів, а також відзначився їздою на дорогих автівках під час війни.

Читайте також

1