Порушили карантин: закрили 1,5 тисячі закладів торгівлі, нічних клубів та спортзалів

Складено майже 2000 адмінпротоколів за порушення карантину
Порушили карантин: закрили 1,5 тисячі закладів торгівлі, нічних клубів та спортзалів
Ігор Клименко (Фото: Нацполіція України)
16 Листопада 2020, 15:34
читать на русском

За порушення "карантину вихідного дня" в Україні закрили 1,5 тисячі закладів торгівлі, десятки нічних клубів та спортзалів.

Найбільше порушень карантину вихідного дня поліціянти зафіксували у тих регіонах, де місцева влада відмовлялася виконувати відповідне рішення Кабінету міністрів України, багато порушників також було в столиці та Київській області.

Про це  повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко агентству "Інтерфакс-Україна".

Читайте також

Впродовж цих вихідних поліціянти пильно стежили за дотриманням вимог "карантину вихідного дня", передбаченого рішенням уряду. Загалом поліція за суботу-неділю закрила понад 2400 суб’єктів господарювання, які працювали всупереч постанові Кабміну. Серед них понад 1,5 тисячі закладів торгівлі, майже 800 закладів харчування, близько 30 нічних клубів та 20 спортзалів, - зауважив Клименко.

За словами глави Нацполіції, складено майже 2000 адмінпротоколів за порушення карантину на відповідальних осіб, розпочато 9 кримінальних проваджень.

Фото: Нацполіція

При цьому Клименко підкреслив, найбільше порушень карантину вихідного дня поліціянти зафіксували в тих регіонах, де представники місцевої влади офіційно заявили, що відмовляються виконувати рішення Кабміну. Це – Львівська, Дніпропетровська, Тернопільська, Черкаська, Одеська області. Крім того, також багато порушників виявили в столиці та у Київській області.

Читайте також

Я вкотре наголошую на тому, що поліція діє в рамках своїх повноважень і реагує відповідно на всі порушення чинного законодавства. Якщо громадяни відверто ігнорують закон, то мають понести відповідне покарання, - наголосив глава Нацполіції.

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада. У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

Карантин вихідного дня відмовилися запроваджувати у Мукачеві та Черкасах. Про те, що карантин вихідного дня - це "дурниця", заявив також мер Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового).

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

Від карантину вихідного дня відмовилися також у Тернополі і Краматорську.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.