Рада розглядає відставку Разумкова - онлайн

Лише вранці 7 жовтня нардепи отримали звіт роботи спікера
Головне
Рада розглядає відставку Разумкова - онлайн
Верховна Рада Фото: сайт парламенту
7 Жовтня 2021, 11:19
читать на русском

У четвер, 7 жовтня, Верховна Рада розглядає відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Онлайн-засідання Ради можна знайти за посиланням.

Після ухвалення закону про перейменування двох населених пунктів, нардепи перейшли до розгляду питання про відкликання Верховною Радою голови ВРУ Разумкова з посади.

Разумков оголосив, що у нього є конфлікт інтересів і він не буде брати участь у голосуванні по цьому питанню. Тому передав ведення пленарного засідання народному депутату від "Слуги народу" Данилу Гетманцеву, який повідомив, як буде розглядатися це питання.

Так, 259 голосами "за" народні депутати проголосували за порядок розгляду цього питання. Головуючий надав слово для виступу одному з ініціаторів розгляду питання "слузі" Олександру Корнієнку.

Корнієнко наголосив, що Разумков "відступив від загальних принципів, більше не є членом нашої команди і відповідно не може представляти нашу партію на такій високій посаді".

Після цього Гетманцев надав слово для виступу Разумкову, який виступив, а згодом відповів на питання представників депутатських фракцій і груп.

Текстова трансляція - за посиланням.

Нагадаємо, що ініціатором відставки Разумкова став глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який попросив у керівництва Ради підписні листи. 30 вересня Дмитро Разумков повідомив, що "колеги прийшли за підписними листами про відкликання його з посади голови Верховної Ради".

Підписи за звільнення спікера почали збирати на засіданні фракції СН в Трускавці. Сам спікер парламенту офіційно звернувся до фракції "Слуга народу", запросивши їх на зустріч, аби обговорити його "незадовільну" роботу. Але "слуги" відмовилась від спільного засідання з Разумковим.

При цьому питання призначення нового спікера парламенту можуть розглянути вже 8 жовтня. Основним претендентом на цю посаду є віцеспікер Руслан Стефанчук.

Читайте також наш матеріал: "Велика фракція" чи велика фікція - чим завершився з'їзд "слуг народу" у Трускавці

Читайте також

1