Розігрує дивні спектаклі: в ОП прокоментували спроби глави КСУ потрапити на роботу

ОП не здійснює управління охороною будівлі КСУ та не займається допусками/не допусками
Розігрує дивні спектаклі: в ОП прокоментували спроби глави КСУ потрапити на роботу
Офіс президента України (фото: УНІАН)
24 Січня 2021, 16:07
читать на русском

В Офісі президента прокоментували спроби голови Конституційного суду України Олександра Тупицького потрапити на роботу до будівлі суду.

Про це розповів радник керівника Офісу президента Андрія Єрмака, політтехнолог Михайло Подоляк в коментарі ТСН.ua.

За словами Подоляка (досьє Михайла Подоляка), ОП не здійснює управління охороною будівлі КСУ, а також не займається модеруванням процесів допуску або недопуску до неї. Допуски або не допуски осіб в режимні установи строго прописані у відповідних розділах нормативних актів.

З іншого боку, деякий подив викликає не знання паном Тупицьким процедури роботи режимних установ і спробу перетворити рутинну подію у медійний скандал, — зазначив політтехнолог.

Радник Єрмака (досьє Андрія Єрмака) порадив Тупицькому проконсультуватися з юридично підкованою людиною для отримання роз'яснень щодо його відсторонення від обов'язків й неможливості пройти на робоче місце, якщо глава КСУ ще досі сам цього не усвідомив. Подоляк сподівається, що після консультацій Тупицький припинить розігрувати дивний спектакль перед входом до КСУ, а також дискредитувати державні інститути.

Представник ОП вважає, що людина, яка отримала підозру у скоєнні злочинів проти правосуддя, не може продовжувати приходити на роботу до суду й удавати, що нічого не сталося.

Читайте також

Нагадаємо, президент України підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. Натомість КСУ звинуватив президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) у перевищенні повноважень та нагадав про відповідальність за це.

19 січня працівники Управління державної охорони України не дозволили голові КСУ зайти до будівлі суду. Сам Тупицький (досьє Олександра Тупицького) вважає недопуск на робоче місце "черговою спробою протиправного втручання у діяльність голови Конституційного суду України".

Згодом стало відомо, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру судді та голові Конституційного суду України.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".