У Раді запропонували зрадників України позбавляти громадянства

Ініціатор законопроєкту - Сергій Кузьміних
Головне
У Раді запропонували зрадників України позбавляти громадянства
Паспорт, Україна (фото: Державна міграційна служба)
9 Червня 2022, 18:14
читать на русском

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №7452 про внесення змін до статті 111 Кримінального кодексу України щодо позбавлення громадянства України за державну зраду.

Про це йшлося на сайті ВР.

Таким чином законопроєктом пропонують зрадників України позбавляти громадянства.

Ініціатор законопроєкту - народний депутат від "Слуги народу" Сергій Кузьміних, якого нещодавно спіймали на хабарі.

Текст законопроєкту наразі недоступний.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат від "Слуги народу" Сергій Кузьміних, якого впіймали на хабарі, запропонував перейменували на честь президента України Володимира Зеленського вулицю у центрі однієї з громад Житомирської області.

28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

Також 31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру. Водночас у НАБУ заявили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики до правоохоронних органів.

3 лютого 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Кузьміних. 4 лютого нардеп вийшов на зв'язок та спростував заяву НАБУ про переховування.

Вранці 7 лютого НАБУ та САП затримала народного депутата Сергія Кузьміних. Цього ж дня суддя Печерського суду не змогла розпочати розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу, оскільки неможливо було юридично встановити особу нардепа Сергія Кузьміних.

У "Слузі народу" заявляли про потребу виключити Кузьміних з лав партії та фракції у ВР. 

Читайте також

1