У Регламентному комітеті Ради мають розібратися, хто ж керує "Голосом"

Відповідні звернення нардепів цієї фракції відправив до комітету спікер Разумков
Важливо
У Регламентному комітеті Ради мають розібратися, хто ж керує "Голосом"
Депутати з фракції Голос Фото: Олексій Гончаренко в Телеграмі
16 Липня 2021, 17:48
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков надіслав до Регламентного комітету звернення двох частин "Голосу", аби там розібралися, хто все ж таки керує фракцією.

Про це спікер парламенту повідомив на брифінгу, коментуючи розкол у фракції "Голос".

Разумков розповів, що від двох частин цієї фракції до нього надійшли протилежні заяви щодо того засідання, яке відбулося або не відбулося, залежно від трактувань різних регламентних документів.

Згідно з положенням там є колізія. Це моя особиста думка, - наголосив спікер (досьє Дмитра Разумкова).

Тому, аби бути максимально об’єктивним, він направив обидва звернення до комітету ВРУ з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ.

Разумков додав, що він чекає на висновок комітету, який стане базисом і допоможе владнати проблему.

Нагадаємо, 12 липня частина нардепів фракції оприлюднила у соцмережах інформацію про те, що на засіданні фракції ухвалили рішення звільнити її керівника Ярослава Железняка і тимчасово призначити головним Романа Костенка, а потім обрати нового керівника.

Своєю чергою Железняк заявив, що це рішення не може вважатися ухваленим згідно з регламентом Ради та Положенням про фракцію, оскільки за його відставку потрібно назбирати 14 голосів, тоді як на засіданні були присутні лише 11 депутатів.


Контекст. Один із медійних лідерів "Голосу" Сергій Притула покинув ряди партії, так само як до нього це зробив Святослав Вакарчук. Потім депутати почали розповідати про невдоволення керівництвом політсили, заявивши, що Кіра Рудик узурпувала владу та одноосібно розпоряджається партійними коштами.

Раніше в інтерв’ю для Парламент.UA депутатка Ольга Стефанишина розповіла, як щодо нардепів, які висловлюють незгоду з діями керівництва політсили, вживають ряд заходів. Наприклад, забороняють партійному фотографу знімати цих депутатів, блокують їм записи на ефірах телеканалів та виступи у преспоінті парламенту.

16 червня десять депутатів з фракції "Голосу" заявили про розкол у фракції та про створення окремого об'єднання "Справедливість". До нього увійшли Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин.

Чому партія розкололась, читайте у нашому матеріалі: В "Голосі" триває війна: нардеп розповів про те, як Бог забрав у Кіри Рудик розум.

Читайте також