Україна продовжує очікувати на постачання зброї з Німеччини - Зеленський

На зустрічі Зеленського і Меркель детально цим питанням не займались
Важливо
Україна продовжує очікувати на постачання зброї з Німеччини - Зеленський
Ангела Меркель і Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
23 Серпня 2021, 17:51
читать на русском

Україна продовжує розраховувати та очікувати на постачання зброї з Німеччини.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з федеральною канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель у Києві 22 серпня.

Ми зверталися щодо постачання зброї до німецького уряду і в тому чи іншому вигляді отримували відмови, тому я дійсно дуже хотів би, і ми дійсно працюємо… в рамках навчань, натівських навчань і Європа, і Німеччина нас підтримують. Але нам потрібні дуже предметні речі. І ми знаємо, в яких напрямках Німеччина могла б нас підтримати. І ми на це ще дійсно дуже розраховуємо й очікуємо, - сказав президент.

Зеленський зазначив, не хотів би перераховувати всі важливі речі, "але в межах наших домовленостей із Німеччиною і в рамках співпраці з НАТО ми очікуємо і снайперських гвинтівок, і ще багато речей, окрім флоту, і військових катерів, які ми хотіли б отримати від наших партнерів. Це велика і довга розмова".

При цьому на зустрічі віч-на-віч, як повідомив президент, з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель він про це не говорив.

Своєю чергою Меркель зазначила, що "детально цим питанням не займалася щодо постачання зброї".

Коли йдеться про співпрацю в рамках НАТО, є спільні засідання України з НАТО, ми як частина НАТО, коли йдеться про навчання, про підтримку – ми готові, - заявила канцлерка ФРН.

Нагадаємо, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель запросила президента України Володимира Зеленського відвідати Берлін 12 липня. Водночас Зеленський хоче, що Німеччина надала штурмові гвинтівки, радіотехніку, військову техніку, кораблі, патрульні та ракетні катери. Хоч уряд Німеччини виступив проти постачання зброї для України.

Також колишній глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що Німеччині вигідно, аби України не було в Альянсі. Бо Німеччина бачить Україну в ЄС, але не в НАТО. За його словами, Ангела Меркель веде обережну політику, але не лідерську.

Читайте також

1